Duolingo ücretsiz Matematik uygulaması iOS’a geldi

Duolingo ücretsiz Matematik uygulaması iOS'a geldi

Duolingo artık sadece insanların dil öğrenmesine yardımcı olmakla ilgili değil. Şirket, uygulamayı ilk kez yayınladıktan bir yıl sonra Duolingo Math’ı iOS’ta yayınladı. İşte tüm detaylar.

Doğal olarak, Duolingo Math, renkli animasyonlar ve küçük boyutlu, oyunlaştırılmış derslerde etkileşimli alıştırmalar dahil olmak üzere dil uygulamalarıyla benzeyen bazı özelliklere sahip. Şirket daha önce kullanıcılara matematik üzerine bir anket sunmuştu. ABD’deki yetişkinlerin yüzde 93’ünün matematik konusunda biraz endişe duyduğunu, lise öğrencilerinin yaklaşık yarısının “çok yüksek matematik kaygısı” yaşadığını keşfetti. Şirket bunun ardından direkt olarak platformuna matematik dersleri eklemeye koyulduç En son uygulamasıyla matematiği herkes için “erişilebilir ve eğlenceli” hale getirmeyi amaçlıyor.

Duolingo ücretsiz Matematik uygulaması iOS'a geldi

Bu, etraftaki tek matematik öğrenme uygulamasından uzak olsa da, Duolingo’nun adı birçok insanda biraz ağırlık taşıyor. Khan Academy gibi Duolingo Math da ücretsiz. Uygulama iPhone, iPad ve bazı iPod Touch cihazlarında mevcuttur ve şimdilik sadece İngilizce’dir. Şirket, Android’de ne zaman kullanıma sunulacağını açıklamadı. Artık insanlar yeni bir konu öğrenirken bunu mobil cihazlarında uygulamalar aracılığı ile yapmaya alışık. Bu kapsamda uygulama da en çok kullanılan uygulamalardan biri. Sadece dil üzerinde çalışmalar sunan uygulama artık yelpazesini oldukça uzatmaya karar verdi. Oldukça kullanışlı bir sistem ile yeni bir konuyu tanıtan uygulama artık iOS cihazlarda matematik dersleri de sunacak. Bu da kullanıcılarda artışı beraberinde getirecektir.

Mark Zuckerberg’e Meta yatırımcılarından uyarı geldi