Android 10 en hızlı benimsenen güncelleme oldu! Sizce de öyle mi?

Xiaomi Mi A2 android 10 aliyor

Android 10 en hızlı benimsenen güncelleme oldu. Kullanım oranında çakılan Android 10’un nasıl hızlı benimsendiği merak konusu.

Apple hem donanımları hem de yazılımları tek bir yerden kontrol ettiği için iPhone‘ların hızlı bir şekilde güncelleme aldığı ve kullanım oranında tarih yazdığını daha önce sizlere aktarmıştı. Ancak Android ile çalışan piyasada yüzlerce farklı cihaz yer alıyor. Bu yüzden her cihazın kullandığı Android sürümünde farklılıklar yaşanıyor. Bu yüzden kullanım oranlarında çakılan Android 10 için yapılan araştırma sonucu, son sürümün en hızlı benimsenen sürüm olduğu ortaya çıktı.

Herkesin yükleyebileceği iOS 14 Public Beta çıktı! İndir!

Google Developers Blog üzerinde yayınlanan bilgiye göre kullanıcılar Android 10’u diğer sürümlere göre daha hızlı benimseyip cihazlarına gelir gelmez yüklemiş. Bu noktada Google’ın büyük çabası bulunuyor. Pixel ve 3. parti telefonlarda Android 10’u test eden Google, hemen hemen herkesin bu güncellemeyi denemesini sağlamıştı.

Android 10

3. parti telefon üreticileri ile yapılan anlaşmalar ve güncellemenin hızlı bir şekilde üst segmentten orta segmente kadar sunulması bunda büyük etken. Google’ın Android 11 sürümü ile bu politikasını devam ettireceğini biliyoruz. OPPO, Xiaomi ve Vivo gibi firmalar ile anlaşan Google, Android 11’in testlerine çoğu telefonda başladı bile.

Söylentilere göre; Eylül ayında Pixel 2 ve sonrası modeller için nihai sürüm ile karşımıza çıkacak olan Android 11 güncellemesi, 2021’in ilk ışıklarında diğer telefonlara da gelecek. Yine amiral gemisi modellerinden orta segmente doğru kademeli olarak gelecek olan bu güncelleme bakalım selefi kadar hızlı bir şekilde benimsenecek mi?