Dropbox Alternatifleri

giris2

#İŞBİRLİĞİ

Birçok kişi dosya transferinin roket bilimi kadar karmaşık olduğunu düşünse de Dropbox gibi Bulut Bilişim hizmetleriyle kolay ve sorunsuz bir çözüme kavuşabilirsiniz. Bizde sizler için Dropbox’a alternatif olabilecek bulut hizmetlerini mercek altına aldık.

Geçtiğimiz dönemde ortaya çıkan ve öncelikle mobil cihazlar üzerinde kullanım oranı artan ve ardından her türden kullanıcı için vazgeçilmsez bir dosya transfer aracı olan Dropbox radikal bir değişimin de öncüsü oldu. Hala işyerlerinde ağ paylaşımları, FTP sunucular veya büyük e-posta ekleriyle uğraşan birçok kişi bulunuyor. Fakat bu tarz sorunlara çare olan Dropbox sayesinde de birçok kullanıcı hızlı ve her yerden erişim imkanıyla transfer yapabiliyor.

Bulut depolama hizmeti sunana sadece Dropbox değil. Bu hizmet ile kurumsal çözümler sunan onlarca firma bulunuyor. Fakat bu firmalar arasında en çok bilinen ve kullanılan servisin Dropbox olduğunu söylemleyiz. Bu tarz servislerin sayısı her geçen gün artıyor. Özellikle kurumsal kullanıcılar verilerine her yerden erişim isteğine sahipler ve bunu elde ettiklerinde performansları da artıyor. Dopbox alternatiflerine baktığımızda ilk gözümüze çarpan servisin Box Business olduğunu söylemeliyiz.

Box

Box iyi bir Dropbox alternatifi ve firmanın kurumsal kullanıcılara yönelik paketleri de bulunuyor. Giriş paketi ücretsiz ve bir kullanıcı 10 GB veri depolayabiliyor. Dosya boyutu limiti ise 250 MB ile sınırlanmış. Tabii ki şirketler için olan plan biraz farklı ve ücretli. Box Business planının aylık kişi başı ücreti 15 Euro. Bu paket minimum 3 kişi tarafından kullanılabiliyor. 1000 GB alana sahip oluyorsunuz ve 5 GB’a kadar büyüklükte tek dosya transferi yapabiliyorsunuz. BU paketin güzel yanlarından bir tanesi Active Directory ve SSO entegrasyonun olması. Bu sayede şirket ağı içerisindeymişçesine güvenli depolama gerçekleştirmeniz mümkün kılınmış.  Box Business güvenlik açısından AES-256 ve SSL şifreleme desteği sunuyor. Bu hizmetlerin sağlayıcısının arkasında Amazon web hizmetlerinin olduğunu belirtmeliyiz. Box Business’ın destek verdiği sistemlere baktığımızda da iPhone, Android ve Blackberry’nin olduğunu görüyoruz. Bu Bulut depolama çözümü güvenlik ve hizmet açısından iyi seçenekler sunuyor. Dosya büyüklüğü açısından 5 GB sınırına ise bir anlam veremedik.