Drone satışları 2016 yılında ikiye katlanmış durumda

droneee

NPD Group’un açıkladığı araştırma sonuçlarına göre drone için harcanan para 2016 yılı içerisinde eskiye oranla ikiye katlanmış bulunuyor. Tahminlere göre bu rakam 2017 içinde daha çok artacak.

Son günlerde yayımlanan bilgilere göre drone satışları geçen yıla oranla 2016 yılı içerisinde iki kat aratarak üreticilerin yüzünü güldürdü. NPD Group tarafından yapılan araştırma sonucunda şirketler satışlarında oldukça yüksek rakamlar elde etti.

Rapora göre bu satışlarda 300 dolar üstü “premium” dronelar’ın payı oldukça falza gözüküyor. Otopilot ve takip etme özelliği müşterilerin en beğendiği özelliklerden en önde gelenleri olarak göze çarpıyor. Üretim maliyetlerinde oluşan düşüşlerde 2017 yılında olacak satışlarda en önemli etken olarak göze çarpıyor.

Raporun diğer bir kısmıda gelişmiş özelliklere sahip droneların dahi çok fazla miktarda satması durumu. 2017 yılı içerisinde 1000 dolar seviyesindeki drone modelleri en çok satanlar olarak ön plana çıkıyor.

Raporlardan hareketle bir çıkarım yapacak olursak, üretim maliyetlerinde ki bu düşüşler piyasa içinde olan potansiyel müşteri kitlesinin artmasında önem arz ediyor.

Xbox One geriye uyumluluk oyunları listelendi