Disney+ şifre paylaşımı konusunda ciddi adımlar atıyor!

Disney+ şifre paylaşımı konusunda ciddi adımlar atıyor!

Netflix geçtiğimiz dönemlerde şifre paylaşma hakkında ciddi kısıtlamalar getirmişti. Görünüşe göre şimdi Disney+ da aynısını yapıyor. İşte tüm detaylar.

1 Kasım itibarıyla Disney+, Kanadalı kullanıcılarının, daha fazla ödeme yapmak istemedikleri sürece hesaplarını hane halkı dışındaki kişilerle paylaşmasını kısıtlayacak. Şirket, abonelere değişiklik hakkında bilgi veren bir e-posta gönderdi; Disney CEO’su Bob Iger, ağustos ayında yapılan bir kazanç çağrısında durumun sinyallerini vermişti. Şirket, bu hamlesiyle, Mayıs ayında ABD ve diğer ülkelerde şifre paylaşımına resmi olarak darbe indirmeye başlayan Netflix’in izinden gidiyor.


Disney+ şifre paylaşımı konusunda ciddi adımlar atıyor!

Güncellenen Abonelik Sözleşmesinde Disney, bir hanenin yalnızca “birincil kişisel ikametgahınızla ilişkili ve orada yaşayan kişiler tarafından kullanılan cihazların koleksiyonunu” içerdiğini belirtiyor. Ayrıca Disney+’ın, dışarıdan eklemek isteyen kullanıcılar için yeni ücret seçenekleri sunacağını da öne sürüyor. Iger daha önce şirketin hesap paylaşımını kısıtlamaya başlamak için 2024’ü hedeflediğini, dolayısıyla kuzeydeki yasakların planlanandan önce geleceğini söylemişti. Ayrıca, hesap paylaşımının “önemli” ayarlarının çözülmesinin önümüzdeki yıl da devam edeceğini söyledi. Disney+’ın yasağı mobil cihazlara nasıl uygulamaya çalışacağı ve diğer bölgelere ne zaman geleceği henüz belli değil.

1 Kasım’da, Kanada ve Avrupa’nın bazı bölgelerindeki Disney+ kullanıcıları, yayın hizmetinin 2022’den bu yana ABD’de mevcut olan daha düşük maliyetli, reklam destekli katmanına da erişebilecek. Yayın akışı devleri arasında ciddi bir rekabet devam ediyor.

Digital Footprint Intelligence : Sahte mobil uygulamalara karşı koruma sağlıyor

 

.