Disney, kendi içerik platformunu oluşturmayı düşünüyor

walt disneyy

Film ve animasyon yapım şirketi Walt Disney, 2019 yılında Netflix ile anlaşmasının bitmesinin ardından kendi içerik platformuyla yola devam edecek.

Dünyanın önde gelen medya kuruluşlarından olan Walt Disney, hatırlanacağı üzere yakın zamanda Netflix ile dağıtım anlaşması imzalamıştı. Şirket aldığı karar ile bu anlaşmanın 2019 yılında bitmesinin ardından kendi içerik platformu oluşturularak bu şekilde yola devam edileceğini açıkladı. Yaptığı bu hamle ile 100 milyondan fazla abonesi olan Netflix karşısında bir hamle yapmaya başlamış olacak.

Disney’in bu açıklamasının hemen ardından Netflix de açıklama yaparak 2018 sonuna kadar gösterimi yapılacak olan tüm yeni filmleride içerecek olan Disney’e ait projelerin 2019 sonuna kadar Netflix abonelerinin hizmetinde olacağını duyurdu. Netflix, halihazırda Walt Disney ile birçok alanda işbirliğinin süreceğini ve Disney’e ait olan Marvel TV platform ilişkisininde yoluna devam edeceğini söyledi.

Endüstri içinde önde gelen kişilere göre Disney’in, Netflix’ten çekilmesi durumu kötü bir son olmasada zincirleme bir etki yaratma durumu oldukça tehlikeli gözüküyor. Bu konuda en çok darbeyi alacak bölüm ise çocuklara yönelik kısım olarak gösteriliyor. Çünkü tahmin edileceği üzere Walt Disney bu konuda en önde gelen yapımcılardan biri konumunda. Netflix ise bu alanda çok daha yeni oyuncu konumunda seyrediyor.

Sonuç olarak Walt Disney oluşturacağı bu yeni oluşumla dünya genelinde 104 milyon abonesi olan Netflix karşısında önde gelen rakiplerden biri olacağına kesin gözüyle bakılıyor. Netflix yakın zamanda dünya genelindeki abone sayısının ilk kez ABD dahilindeki sayıyı geçtiğini belirtmişti.

HTC U11 kamerası yeni güncellemeyle şaşırtacak!