Disney+ 50 yeni ülkede yayına başladı

Disney+

Dün Türkiye’de izleyicilerle buluşan Disney+, bu hafta 50 yeni ülkede yayına başlayarak çok daha geniş bir kitleye ulaşıyor.

Bildiğiniz gibi dün Disney+’ın Türkiye lansmanı gerçekleşti. Disney, Türkiye pazarına girişini kutlamak için Tarkan’ın sahne aldığı büyük bir parti düzenlerken, binlerce kullanıcı da yeni açılan platformdaki içerikleri taradıkları bir keşfe çıktı. Ancak dün Disney’in dijital platformuna kavuşan kullanıcılar sadece Türkiye’dekiler değildi. Platform Avrupa, Orta Doğu ve Afrika’da yer alan pek çok ülkede yayına başladı. Bu hafta içinde bu ülkelere yenileri de eklenecek. Toplamda bu hafta 50 yeni ülkede Disney+ yayına hayatına başlamış olacak.

Bu 50 ülkelik listede Türkiye’yle birlikte yer alan ülkeler şunlar oldu: Arnavutluk, Cezayir, Andorra, Bahreyn, Bosna-Hersek, Bulgaristan, Hırvatistan, Çekta, Mısır, Yunanistan, Macaristan, Irak, İsrail, Ürdün, Kosova, Kuveyt, Letonya, Lübnan, Libya, Liçeştayn, Litvanya, Malta, Karadağ, Fas, Kuzey Makedonya, Oman, Filistin, Polonya, Katar, Romanya, San Marino, Suudi Arabistan, Sırbistan, Slovakya, Slovenya, Güney Afrika, Tunus, Birleşik Arap Emirlikleri, Vatikan ve Yemen.

Disney, Scarlett Johansson davası hakkında konuştu

Disney+’ın dünya genelinde yaklaşık 130 milyon abonesi bulunuyordu. Bu 50 ülkenin eklenmesiyle birlikte bu sayının bir anda kayda değer ölçüde artacağı tahmin ediliyor. Bu da Disney’i bu alandaki en büyük rakibi olan Netflix’e bir adım daha yaklaştıracaktır.

Disney’in dijital platformunda Star Wars, Marvel, Pixar ve Disney eserlerinin yanı sıra National Geographic eserleri de yer alıyor. Ayrıca Disney çatısı altında yer alan ABC, FX ve Hulu gibi kanal ve dijital platformlardan bazı yapımlar da Türkiye gibi ülkelerde Disney+’ta izleyici ile buluşuyor.

Kripto para pazarı 1 trilyon doların altına düştü