Direniş Karatay için ilk fragman yayınlandı

direniş karatay

Son dönemlerde Türk tarihini anlatan dizi ve filmleri popülaritesi hayli arttı. Muhteşem Yüzyıl ile başlayan bu furya şu aralar da Payitaht, Diriliş Ertuğrul ve Kut’ül Amare Mehmetçik gibi dizilerle devam ediyor. Bir de bu dizilere yakın zamanda Kenan İmirzalıoğlu’nun başrolünde bulunduğu Fatih Bir Cihan Fatihi isimli dizi eklenecek. Aynı zaman da beyaz perdede de Direniş Karatay filmi vizyona girecek. Karatay filmi isminden de anlaşılabileceği üzere Selçuklu dönemini konu edinecek.

Direniş Karatay başrolünde Mehmet Aslantuğ var

Bir süredir ekranlardan uzak olan Mehmet Aslantuğ’un başrolünde yer aldığı filmin yönetmen koltuğunda ise Selahattin Sancaklı bulunuyor. Büyük Selçuklu hükümdarı Alaaddin Keykubat’ın zehirlenerek öldürülmesinden sonra gelişen olayları konu edinecek olan film KTO Karatay Üniversitesi tarafından finanse edildi.

Filmde, Anadolu’da çıkan karışıklıklardan faydalanarak bu bölgeyi baskı altına almaya çalışan Moğollar ile Selçuklular arasındaki savaşa odaklanılacak. 9 Mart’ta vizyona girecek olan filmde, Mehmet Aslantuğ’a, Fikret Kuşkan, Yurdaer Okur, Alperen Duymaz, Volkan Kesin ve Burcu Özberk gibi isimler eşlik edecek.

Son dönemlerde tarih dizi ve filmlerine olan ilginin Direniş Karatay ile devam edip etmeyeceği şimdilik merak konusu. Fakat filmin o kadar büyük bir gişe başarısına imza atması pek de olası görünmüyor. Selçuklu yerine büyük Osmanlı padişahlarından birisinin hayatı konu edinseydi, daha fazla gişe yapabilirdi. Keza Fatih filmi bu durumun en net örneği.