XCOM 2’de Direniş Faydasız!

xcom 2 1

XCom 2’nin baş yapımcısı Garth DeAngelis, merakla beklenen oyundan “şimdiden” ne kadar gurur duyduğunu sözlerine yansıttı. XCom 2’nin zorluk seviyesi, bahsedilenin gibiyse, “direniş faydasız” olacak gibi.

Dünya çapındaki oyun otoriteleri XCom 2’yi test etmeye şimdiden başladı. Elbette söz konusu olan oyunun tamamı değil ancak birkaç bölüm bile uzmanları bezdirmiş gözüküyor.

PC Gamer’ın usta kalemlerinden Phil Savage, deneyimini şöyle özetliyor: “Başım belada. Kamyonun arkası, uzaylı üssüne sızmam ve direniş için gerekli verileri elde etmem için tepeleme dolu olmalıydı. Ne var ki askerlerimin, ikisi hariç tamamı öldü. Yine de, uzaylı üssüne sızmayı ve bazı hayati bilgileri elde etmeyi başardım. Kamyona ulaşmak üzereyim. Ama o da ne? Kamyonum yanıyor. Böyle bir şey olmamalıydı. Kamyonun etrafı uzaylı kaynıyor. Bir el bombası fırlatıyorum. Bunu yapmamalıydım zira sağlık elemanımı istemeden diri diri yaktım. Yine de; koşarak da olsa güvenli bölgeye ulaşmak üzereyim. Tam sınırdayken bir Sectoid gözüküyor. Ekran kararıyor.”

Yapımla ilgili röportaj veren XCom 2’nin baş yapımcısı Garth DeAngelis ise, insanların çektikleri çileden memnun görünüyor. “Xcom 2’de çıkardığımız işten fazlasıyla gurur duyuyorum. Örneğin Sectoid türü uzaylıya göz atın. Bu canavar, zihninizi düzinelerce farklı şekilde çarpıtırken, devasa silahıyla sizi delik deşik edebiliyor. Sectoid, size paranoid krizler geçirtebiliyor, sanrılar görmenize neden olabiliyor veya beyninizi bütünüyle ele geçirebiliyor. Onu gören XCom 2 sahipleri ekran başında donacak. Olması gereken atmosfer bu.”

Garth DeAngelis sözlerine, “XCom 2, XCom: Enemy Unknow’dan tamamen farklı bir düzlemde ilerliyor. İnsanlar yerine uzaylılarının hakim olduğu bir paralel evren. İnsanlar korku içinde. Her köşede bir uzaylı ile karşılacaklarını düşünüyorlar ve inanın, haklılar. Bu karanlığın içinden, “Direniş” yavaş yavaş yükseliyor ve hikaye örgüsünde büyük sürprizler ortaya çıkıyor.” diyerek nokta koyuyor.

Fraxis’in yapımı, 2016 yılının en çok beklenen yapımları arasında. Strateji oyunun, Şubat başında satışa PC platformu için satışa sunulması bekleniyor. Fraxis, geliştirilmiş en iyi sıra tabanlı strateji yarattığında ısrarcı. Haklı olup olmadıklarını ise birkaç hafta içerisinde göreceğiz.

2016 yılının En Çok Beklenen Oyunları