Dikkat! Google Sahte Telefonları Engellemeye Başladı!

ucuz android telefonlar amiral gemilerine karsi blog

Google’dan radikal hamle geldi. Firma, sertifikasız Android telefonların Google Apps’e erişimi kesmeye başladı. İşte etkilenen o eski telefonlar!

Sertifikasız Veya Sahte Telefonlara Google İzin Vermiyor

Kullanıcıların raporlarına göre Google, birtakım Android telefonlarda erişim kısıtlayıcı hamleler gerçekleştiriyor. Son bir haftadır baş gösteren şikayetlerin ardından Amerikalı şirket, Android Police üzerinden iddiaları onayladı. Özellikle kutudan kilidi kırılmış ön yükleyiciyle çıkan, Google’dan herhangi bir şekilde sertifika almayıp (donanımsal yükümlülüklere uymadığı sebebiyle olabilir) politikaları ihlal eden telefon üreticilerinin telefonları, Google’ın hiçbir çevrimiçi uygulamasından hizmet veremez hale geldi. Firmanın Android Police’taki açıklaması ise şu şekildeydi: “Sertifikalı cihazlar Google uygulamalarını kullanırken daha tutarlı bir deneyim yaşarlar. Bazı üreticilerin sertifikasız sahte telefonlarıyla ilgili çıkan haberleri doğruluyoruz.”

Sertifikasız Eski Telefonlara Google'dan İzin Yok

Yukarıda da göreceğiniz üzere, kullanıcıların karşılaştıkları uyarı mesajı da şu şekilde: Bu eski telefonlara sertifika vermedi. Bu cihazı satın alan kullanıcılar: Üreticiniz Google Apps‘i sertifika almadan yükledi. Lütfen üreticinizle iletişime geçip sertifika almasını talep edin.

Apple’dan uygun fiyatlı 9.7″ iPad 2018 geliyor