Dijital bankacılık sektörü büyük sorunlarla karşı karşıya!

Rus merkezli Globex Bankası siber saldırıya uğradı

Son dönemlerin önemli teknolojileri içerisinde yer alan dijital bankacılık sektörü büyük problemler ile karşı karşıya kaldı. Hadi gelin konu ile ilgili tüm detaylara birlikte bakalım.

Dijital bankacılık sektörü genellikle kullanıcılara önemli destekler sunuyor. Özellikle şu sıralar harcama takibi yapan dijital banka sistemleri büyük rağbet görüyor. Konuyla ilgili çalışmaların merkezinde yer alan ve Londra şirketi olan Meniga ilk yıkılan kale olabilir.

Teknoloji dünyasının ilerleyişine bakıldığında genellikle yeni trendler her zaman birçok kişi tarafından tutulur. Mesela elektrikli araçlar dizel araçlara göre yeni teknoloji olarak görülüyor. Bu araçlar diğerlerine oranla çok daha fazla tercih ediliyor. Dijital banka sistemlerinde ise işler biraz tuhaflaşmaya başladı.

Dijital bankacılık sistemleri yeni bir yol mu bulacak?

Hiç şüphesiz tüm dünyanın dijital banka sistemlerine ihtiyacı var. Bu nedenle en azından önümüzdeki 20 yıl boyunca bu sektörün çökmeyeceğini söyleyebiliriz. Fakat yeni bir arayış içerisinde oldukları ayrı bir gerçek.

dijital bankacılık sektörü

Meniga isimli bu firma Singapur, Barcelona, Stockholm gibi birçok ülkede faaliyet gösteriyor. Ayrıca Türkiye’de de bazı bankalarla görüşmeleri var. Gelen son detaylara göre bu şirket 10 milyon euro değerindeki yatırımı durdurdu. Hiç beklenmeyen böyle bir gelişme dijital banka sektöründe kaygı yarattı.

Bankalar Bitcoin alışverişi için ne düşünüyor? Büyük kararlar alma vakti geldi!

Bankaların yeni teknolojilere daha hızlı adapte olmasını sağlayacak bu tür firmalar muhtemelen yeni çözümler bulacak. Hem müşterilerin harcama takibi hem de daha hızlı para alışverişi sağlanması için destek sunabilecek. Ancak bunun için yeni sistemlerin geliştirilmesi gerekiyor. Peki sizce dijital banka hizmetleri hangi konularda değişmeli?