Katarlı beIN Sports, Türkiye Süper Lig takımını satın alıyor!

Nasır el Halifi

Digiturk’ü bünyesine katıp Süper Lig’in yayın haklarını da satın alarak Türkiye pazarına hızlı bir giriş yapan beIN Media Group, şimdi de bir Süper Lig takımını satın almayı düşünüyor.

Fanatik Gazetesi’nin haberine göre beIN Media Group CEO’su Nasser Al-Khelaifi, son yıllarda gösterdiği başarılı performansla adından sıklıkla söz ettiren İstanbul Başakşehir Spor Kulübü’nü satın almak için çalışmalara başladı. Eğer anlaşma sağlanırsa, önümüzdeki ocak ayında resmi duyurunun yapılması bekleniyor ve bu, ülke tarihinde bir ilk olacak.

Katarlı beIN Sports, Türkiye Süper Lig takımını satın alıyor!

Nasser Al-Khelaifi, yakın zamanda da Fransız spor kulübü Paris Saint-Germain FC’yi satın almış, ardından da 222 milyon euro karşılığında Neymar’ı FC Barcelona’dan transfer ederek tüm dünyada büyük yankı uyandırmıştı.

Katar şirketleri son yıllarda ülkemizde birçok yatırım yapıyor. Spor tarafına baktığımızda, birçok sponsorluk da söz konusu. Örneğin QNB Finansbank, Trabzonspor’un ana sponsoru konumunda. Kulüp satın alma hamlesi ise, az evvel de bahsettiğimiz gibi ülkemiz tarihinde bir ilk olacak. Tabii gerçekleşirse.

Bad Rabbit virüsü Türkiye’de. Dikkatli olun!