Diablo Immortal hasılatı ile dudak uçuklattı

diablo immortal

Appmagic’e göre, piyasaya sürülmesinden iki hafta sonra, Blizzard’ın Diablo Immortal’ı sorunlu stüdyo için yaklaşık 24 milyon dolar kazandı.

Diablo Immortal hasılatı ile dudak uçuklattı. Analiz firması GameDev Reports ile paylaştığı bir tahminde, ücretsiz oyunun aynı zaman diliminde neredeyse 8,5 milyon kez indirildiğini ve indirmelerin %26’sının ABD kaynaklı olduğunu söyledi. Blizzard’ın Diablo Immortal’dan elde ettiği gelirin büyük kısmı da Amerika’dan geldi. Bugüne kadar, ABD’li oyuncular oyunun tüm kazançlarının yaklaşık %43’üne katkıda bulundu.

Diablo Immortal, yeni özellikler alıyor

Immortal’ın erken dönem finansal başarısını bir bağlama oturtmak için, Blizzard’ın şu anda çıkardığı diğer tek mobil oyun olan Hearthstone, mayıs ayında yaklaşık 5 milyon dolar kazandı.

diablo 2

Diablo Immortal hasılatı ile dudak uçuklattı

Immortal’ın para kazanma sistemlerine yönelik yükselen bazı tepkilere rağmen, oyunun başarısız olmasını kimsenin beklemediğini söylemek mümkün. Bunun yerine, birçok hayranın endişesi, Immortal’ın Blizzard için çok başarılı olduğu ve stüdyonun gelecekteki oyunlarından nasıl para kazanacağını bildireceği bir senaryoydu.

diablo

Şu an için bu korku yersiz görünüyor. Diablo franchise genel müdürü Rod Fergusson kısa süre önce Diablo IV’ün Immortal’dan farklı bir para kazanma sistemine sahip olacağını söyledi. Oyunun Microsoft’un son Summer Game Fest sunumunda gösterilmesinden sonra, “Açık olmak gerekirse, D4, PC/PS/Xbox izleyicileri için tasarlanmış tam fiyatlı bir oyundur” diye tweet attı. Ayrı olarak, Blizzard bu hafta Overwatch 2’nin yağma kutularını ortadan kaldıracağını da duyurdu.

SpaceX Elon Musk’ı eleştiren çalışanlarını kovdu