Dev ortaklıkta önemli gelişmeler var

Sonyden PSN Aciklamasi1

Geçtiğimiz günlerde duyurulan ve PlayStation kullanıcılarını oldukça heyecanlandıran PSN x Discord entegrasyonuyla alakalı önemli bilgiler gelmeye başladı.

Dev ortaklıkta önemli gelişmeler var. Oyun dünyasının en önemli isimlerinden Sony’nin ev tipi konsolu PlayStation’un en büyük rakibi kimdir diye sorarsak, herhalde oyun piyasasıyla az çok ilgili olan hemen herkes tabi ki Xbox yanıtını verecektir. İşte bu pencereden bakıldığında, PlayStation’un yaptığı her hamle, getirdiği her yenilik doğrudan akıllara bu konsolun Xbox’a karşı nasıl bir avantaj peşinde olduğu sorusunu getiriyor. Tıpkı bugünkü haberimizde olduğu gibi.

PlayStation cephesinden geçtiğimiz günlerde bir açıklama yapıldı ve bu açıklamada PlayStation Network (PSN) ile ünlü sosyal iletişim ağı Discord’un entegre edileceği bilgisine yer verildi.

PlayStation cephesinden sessiz sedasız yapılan bu açıklama, oyun dünyasında oldukça büyük bir ilgi gördü ve akıllara hemen bu entegrasyonun hangi konsollar için geleceği ve tam olarak ne zaman kullanıma sunulacağı gibi sorular geldi. Birinci sorunun yanıtını biliyoruz, Yani PSN ve Discord arasında yapılacak olan entegrasyondan sonra PS 4 ve PS 5 kullanıcıları, PSN hesabıyla Discord’dan bağlantı kurarak bu iki servisi aynı anda kullanabilecek.

PSNImage

Dev ortaklıkta önemli gelişmeler var

Bununla birlikte bu hizmetten ne zaman faydalanabileceğiz sorusunun yanıt şu an için muallak. Hatta, oyun dünyasında hakim olan görüş söz konusu entegrasyonun bugünden yarına hemen gerçekleşmeyeceği yönündeydi ancak bugün ortaya çıkan yeni bir bilgi, PlayStation kullanıcılarının zannedildiği kadar çok beklemeyeceklerini gösterdi.

Ünlü sosyal medya sitesi Reddit’te bir kullanıcı, PSN hesabıyla Discord’a giriş yapılabilmesi için kendi hesabında bir uyarı belirdiğini ifade ederek, duruma ilişkin bir ekran görüntüsü paylaştı. Bu görüntünün gerçek olup olmadığını tabi ki şu an için bilemiyoruz ancak bu kullanıcıya dünyanın çeşitli yerlerinden gelen onaylar mesajlar, test çalışmalarının başladığını gösteriyor olabilir. Bakalım önümüzdeki günlerde bu konuyla ilişkin ne gibi gelişmeler yaşanacak.

PayPal’dan her şeyi değiştirebilecek hamle