Death Note, Rusya’da yasaklandı! İşte detaylar

Death Note, Rusya'da yasaklandı! İşte detaylar

Tüm dünyada popüler olan ve ülkemizde de Netflix üzerinden izlenebilen Death Note animesi Rusya’da yasaklandı.

Bir Rus mahkemesi, Çarşamba günü “Death Note”, “Tokyo Ghoul” ve “Inuyashiki” de dahil olmak üzere birçok popüler animasyonu yasakladı. Animelerin, Rus gençleri “çizgi filmlerdeki” şiddet sahnelerini canlandırmaya teşvik ettiği iddia edildi. Eyalet savcıları ayrıca St. Petersburg’daki mahkemeden aralık ayında “Naruto”, “Elfen Lied” ve “Interspecies Reviewers” animelerinin yasaklamasını istemişlerdi. St. Petersburg mahkeme sistemi aralık ayında, anime yayını yapan 49 siteye beş dava açtı. Neticede davalar kaybedildi ancak mahkeme sistemi sonuçtan memnun olmadı. “Her olay zulüm, cinayet, şiddet içeriyor” ifadeleri kullanıldı.

Death Note, Rusya'da yasaklandı! İşte detaylar

St. Petersburg’un Kolpinsky bölge mahkemesi Çarşamba günü, mahkeme sistemine göre “DeathNote” ve “Inuyashiki” nin iki web sitesinde dağıtılmasına, “Tokyo Ghoul” un ise bir web sitesinde yasaklanmasına karar verdi. Devlet tarafından işletilen RIA Novosti haber ajansı, mahkeme sisteminin yasakların yalnızca listelenen web adreslerini etkilediğini belirttiğini bildirdi. Bu yıl, St. Petersburg medyası, genç bir anime hayranının, animedeki bir karakterin giydiği kostüme benzeyen bir kıyafetle pencereden atladığını bildirdi.

Mahkeme Çarşamba günü, diğer üç anime çizgi filminin yanı sıra popüler Rus rapçi Morgenstern’in “I Ate Grandpa” adlı şarkısıyla ilgili tartışmalara devam etti. Rus ebeveynler, “Death Note” mangası koleksiyonuyla 15 yaşındaki bir kızın intihar sonucu ölmesinin ardından 2013 yılına kadar “Death Note” u yasaklamak için kampanya yürütüyorlardı.