DayZ’nin Yeni Nesil Konsollara Taşınacağı Kesinleşti

DayZnin Yeni Nesil Konsollara Taşınacağı Kesinleşti

DayZ hakkında açıklamalarda bulunan Bohemia Interactive yöneticisi Dean Hall, oyunun önümüzdeki dönemde yeni nesil konsollara taşınacağını doğruladı.

Popüler ARMA serisinin yapımından sorumlu olan Bohemia Interactive stüdyosu tarafından geliştirilen DayZ, henüz tam anlamıyla tamamlanmamış olsa da şimdiden milyonlarca kullanıcıya ulaşmış durumda. Oyunseverlere zombilerin dehşet saçtığı bir açık dünyada hayatta kalma deneyimini oldukça gerçekçi bir şekilde yaşatmayı amaçlayan DayZ‘in Alpha sürümü geçtiğimiz yıl Steam üzerinde yayınlanmış ve yayınladığı ilk ayda 1 milyondan fazla satmayı başarmıştı.

dayz

Bir yandan Bohemia Interactive tarafından geliştirilmeye devam eden DayZ, geçtiğimiz yılın Aralık ayında PC kullanıcıların beğenisine sunulmasının ardından şimdi de yeni nesil konsollara taşınmaya hazırlanıyor. Gamescom 2014’te oyunun PlayStation 4’e taşınabileceğinin sinyallerini veren stüdyo, şimdi de oyunun Xbox One’a da taşınacağını açıkladı. Konu hakkında açıklamalarda bulunan stüdyo yetkilisi Dean Hall, oyunun önümüzdeki dönemde yeni nesil konsollara taşınacağı doğruladı. Öte yandan henüz tamamlanmamış bir oyunu konsollara taşımanın zorluklarına dikkat çeken Hall, bu sorunları halletmeye çalıştıklarını belirtti.

Xbox One PlayStation 4′ü Zorlamaya Başladı