DayZ, Piyasaya Sürülmeden Yerden Yere Vuruldu!

dayz

DayZ’nin beta sürümünün, bazı oyun otoritelerince test edilmesi ve yapımın bu kişilerce yerden yere vurulması, DayZ’nin geliştiricilerini öfkelendirdi. 

Merakla beklenen, açık dünyalı, kıyamet sonrası zombi istilası aksiyon oyunu DayZ’nin geliştirme sürümleri, yapımcılar Early Access ve Bohemia Studios’un internet sayfalarında, deneme amaçlı kullanıma sunuldu. Ne var ki; geliştirilme sürümü, kalite yoksunluğu eleştirisiyle oyun otoriteleri tarafından yerden yere vuruldu. Bug’lar ve grafik motoru, eleştirilerin doruk noktasında yer aldı.

Baş geliştirici Brian Hicks, eleştirilere sert tepki vererek, Twitter hesabından “DayZ’e olan inancınız bitti mi?” şeklinde bir gönderi yayınladı.

Brian Hicks, “Yerden yere vurduğunuz, insanların emeklerini ayaklar altına aldığınız yapım DayZ değil; onun geliştirme sürümü. Normal bir oyun yaratım süreci 3 yıl sürer. DayZ, şu anda 11.ayında. Sizi DayZ hayranı olmanız için zorlayacak halim yok lakin unutmamanız gereken şeyler var: DayZ’nin yaratım sürecinin başında olduğumuzun, bir zahmet farkına varın. Grand Theft Auto 5 ve Call Of Duty:Advanced Warfare arasındaki farkın ne olduğunu merak ediyor musunuz? Cevap basit, bu oyunların gelişim sürümleri asla kullanıcılarla paylaşılmadı. Size şunun garantisini veririm: Doğum sürecindeki hiçbir oyun kusursuz değildir. Bizim bu süreci paylaşacak cesaretimiz vardı. DayZ, oyun tarihinin en iyileri arasına adını yazdıracak.” ifadelerini kullandı.

1983751 676539 20120801 002

Brian Hicks,”, 3.5 yıl süren periyotların aksine biz yapımımızı, kusursuz biçimde 2 ile 2.5 yılda satışa sunacağız.” diyerek sözlerine son verdi.

Şu ana kadarki açıklamalara bakılırsa DayZ, öncelikle Sony PS4’de, sonrasında ise PC platformunda satışa sunulacak.

Justice League Filmleri Takvimi Belli Oldu