Days Gone multiplayer modu Sony’den ret yemiş

days gone

Sony bünyesindeki Bend Studio tarafından geliştirilen Days Gone hakkında ilginç detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor. Meğer oyunda multiplayer modu bulunmamasını Sony istememiş.

Sony ve Bend Studio işbirliğiyle PlayStation 4’e özel olarak geliştirilen Days Gone’ın çıkmasına artık az bir zaman kaldı. Şimdiden 2019’un en çok merak edilen oyunlarından biri olan Days Gone, eğer büyük bir aksilik çıkmazsa 26 Nisan’da raflardaki yerini almış olacak.

Şimdiye kadar edindiğimiz resmi bilgilere göre oyunda multiplayer modu yer almayacak. Yani yapım tamamen hikaye moduna odaklı bir şekilde karşımıza çıkacak.

Days Gone’ın multiplayer modu Sony’den dönmüş

Aslında Saber Interactive, Days Gone için bir multiplayer modu yapmayı düşünmüş. Fakat bu fikir Sony tarafından pek hoş karşılanmamış.

Hali hazırda World War Z oyununu geliştiren Saber Interactive CEO’su Matt Karch konu ile ilgili şunları söyledi.

“Açıkçası Sony’nin zombi temalı bir oyun duyurması bizleri biraz tedirgin etti. Biz World War Z’e güveniyoruz. Nasıl bir iş çıkardığımız ortada. İstedik ki bu tecrübemizi Days Gone’ın multiplayer modunda da gösterelim. Fakat Sony oyunu çıkarmaya o kadar çok odaklanmış ki bu teklifimizi pek de önemsemedi”

Görünen o ki Sony tek kişilik senaryolar üzerine yoğunlaşmaya devam edecek. Genel olarak bakıldığında PlayStation 4’e özel olarak yayınlanan oyunlar içerisinde öyle online tarafı ağır basan bir oyun yok. Dolayısıyla Sony’nin bu ret kararı bizleri fazla şaşırtmadı.

Japonlara göre 2018’in en iyi oyunları