Covid testi yapabilen uygulama geliyor: ResApp

Covid Olan Yönetmen Filmini Yataktan Yönetti

Covid testi yapabilen ResApp uygulaması test aşamasına geçti. Uygulamanın test aşamasında Covid vakalarını doğru tespit etme oranı yüzde 92.

Hayatımızdan bir türlü tam anlamıyla çıkmayan koronavirüs salgını etkisini biraz azaltmış olsa da, hala hayatımızın her anını etkilemeye devam ediyor. Covid-19 olup olmadığınızı öğrenmenin hem hızlı hem kolay bir yöntemi olmadığı için, Covid-19 testleri de bu sürecin zorlukları arasındaki yerini koruyor. Ancak Covid-19 testlerinin yarattığı rahatsızlığın çözümü teknoloji dünyasında saklı olabilir. Zira sağlık teknolojileri geliştiren ResApp Health Limited adlı şirket, bu sorunu yeni bir uygulamaya çok yakın olduğunu söylüyor.

covid

ResApp Health Limited adlı Avustralya merkezli şirket tarafından geliştirilen ResApp adlı uygulama, covid vakalarını tespit etme öksürük şekillerini tarıyor ve makine öğrenme sayesinde bu şekiller arasındaki benzerlikleri analiz ederek hangi hastaların covid olduğunu tespit ediyor. Test yaptırmak isteyen kişilerin tek yapması gereken, telefonu duyacak şekilde öksürmek oluyor. ResApp öksürüğü analiz ederek hastaya covid olup olmadığını söylüyor.

Amerika ve Hindistan’da 741 hastanın katıldığı bir test aşaması yürüten şirket, ResApp’in covid hastalarını yüzde 92 doğruluk oranıyla tespit etmeyi başardığını söylüyor.

Eğer ResApp uygulaması söylendiği kadar doğru sonuç verdiğini daha geniş testlerde de gösterirse PCR testleri ve covid olup olmadığını öğrenmek için saatlerce beklemek tarihe karışabilir. Özellikle kalabalık ofisler gibi covid testi yaptırmanın sık sık gerektiği yerler için bu uygulama büyük kolaylık sağlayabilir. ResApp’in vadettiği gibi Covid testi sorununa çözüm olup olamayacağını bekleyip göreceğiz.

Fantastic Beasts 3 gişede sınıfta kaldı