Civilization VI Gathering Storm duyuruldu

maxresdefault 24

Gerçek zamanlı strateji oyunu denildiğinde akla gelen ilk serilerden biri olan Civilization için yeni bir genişleme paketi duyuruldu. İşte Civilization VI Gathering Storm hakkındaki detaylar.

Strateji oyunlarının eskisi kadar popüler olmadığını söylemek, yanlış bir ifade olmayacaktır. Genel olarak oyuncu kitlesinin konsollara kayması ve konsollarda da strateji türündeki oyunların az olması, bu türe olan ilgiyi de azalttı. Elbette strateji oyunlarının kontrolcüler ile verimli bir şekilde oynanaması da bu türün en büyük handikapı oldu.

Tüm bu olumsuzluklara rağmen, yoluna PC odaklı devam eden köklü RTS oyunları da yok değil. Nitekim Civilization serisi de bunlardan biri. Hatırlanacağı üzere serinin son oyunu olan Civilization VI, 21 Ekim 2016’da raflardaki yerini almıştı. Oyun severler Firaxis Games’ten yeni bir Civilization duyurusu beklerken, yapımcı ekip Civilization VI için ikinci genişleme paketini tanıttı.

Civilization VI Gathering Storm geliyor!

Civilization VI Gathering Storm için paylaşılan duyuru videosuna yukarıdan göz atabilirsiniz. Civilization VI Gathering Storm, basit anlamda oyuna bir dizi yenilikler getiriyor. Bu yenilikler arasında sizlerin de tahmin edebileceği üzere yeni uygarlıklar ve yeni bölgeler de mevcut. Ayrıca çevresel etkiler de yeni ek paketle birlikte arttırılmış durumda. Yanardağlar, fırtınalar, seller ve kuraklıklar Civilization VI Gathering Storm ile eskisinden çok daha etkili olacak.

Hali hazırda ön siparişe sunulan ek paketin çıkış tarihi ise 14 Şubat. Eğer oyunu şimdiden ön siparişle satın almak istiyorsanız, Steam üzerinden 149TL’ye Gathering Storm’u satın alabilirsiniz.

Bu hafta çıkacak oyunlar için tıklayın