Civilization VI için Osmanlı dopingi

maxresdefault 30

2016 tarihinde raflardaki yerini alan Civilization VI için yeni bir ek paket daha geliyor. Gatherig Storm isimli paketle birlikte Osmanlı Devleti de oyuna dahil oluyor.

Son dönemde sağlam bir strateji oyunu çıkmadı. Görünen o ki konsolların, PC oyunculuğunun önüne geçmiş olması, bu türe duyulan ilgiyi de azaltmış durumda. Hal böyle olunca artık yapımcılar da strateji tarzı oyunlara pek yanaşmıyorlar. Çünkü bu tarz yapımları konsollarda oynamak pek kolay değil.

Civilization VI’e Osmanlı Devleti geliyor

Son zamanlarda çıkan en sağlam strateji oyununun Civilization VI olduğunu söyleyebiliriz. 2016 yılında çıkan yapım tüm dünyada büyük ilgi görmüştü. Oyunun en büyük eksikliği ise Osmanlı Devleti’nin, yapımdaki ülkeler arasında yer almıyor oluşuydu.

Neyse ki Firaxis Games bu eksikliği yayınlanacak olan yeni eklentiyle ortadan kaldırıyor. Hali hazırda Steam’de ön siparişte yer alan Gathering Storm eklentisiyle Civilization VI’e Osmanlı Devleti de dahil olacak.

Oyunda Osmanlı Devleti’nin hükümdarı, serinin bir önceki oyununda da olduğu gibi Kanuni Sultan Süleyman olacak. Dilerseniz Osmanlı Devleti için yayınlanan videoya yukarıdan göz atabilirsiniz.

Gathering Storm, 14 Şubat’ta PC için yayınlanacak. Ek paketin şu anki ön sipariş fiyatı ise 149TL. Bu arada şunu da belirtelim. Ek paketi oynamanız için ana oyuna da sahip olmanız gerekiyor. Yani Civilization VI’i satın almadan, Gathering Storm’u oynamanız mümkün değil.

Resident Evil 2 Remake inceleme puanları için tıklayın