Fransız Polo’su olarak nitelendirilen Citroen C3, 2002 yılından beri üretiliyor. Karşınızda Citroen C3’ün ikinci el raporu…
Citroen Saxo’nun yerini alan otomobilin, ikinci nesli de satılmaya başladı. İlk nesil beş kapılı hatchback, iki kapılı üstü açılır; C3 Pluriel ismi konan model ve üç kapılı hatchback olmak üzere üç farklı kasayla üretildi. Citroen Saxo, hoş bir kasaya ve hatırı sayılır hayran kitlesine sahip bir otomobildi. Ama başta elektrik sistemi olmak üzere, motor,
mekanik aksam, işçilik gibi kalemlerde yaşattığı sorunlarla tanınıyordu. Tıkırtılar, içeriye dolan lastik sesleri, kendi kendine açılıp kapanan elektrikli camlar gibi son derece ilginç sorunlarıyla tanınıyordu.
Peki Citroen C3 neler vadediyor? Yeni model sorunlar açısından nispeten genç olduğuiçin; 2002 ile 2009 arasında üretilen CitroenC3’ü ön plana çkarıyoruz. C3’ün, 1.1litre benzinli, 1.4 litre benzinli, 1.6 litre benzinli,1.4 litre ve 1.6 litre dizel olmak üzere5 farklı motor seçeneği var. En çok satılan motor seçeneği olan 1.1 litrenin kullanımı biraz keyifsiz.
100 kilometreye 15.6 saniyede tırmanabilen araç, 153 kilometre maksimum hıza 60 beygirlik güçle ulaşıyor. Sakin kullanımlarda makul yakıt tüketimine rağmen, devirli kullanım gerektirdiğinde (açık yolda sık sık uygulamanız gereken bir kullanım) benzin tüketimi önemli derecede artıyor. Bununla birlikte tüm motor seçenekleri sorunsuza yakın
çizgide.
Citroen Saxo, pas açısından kötü bir karneye sahipti. C3’te bu yok. Karoser ve karoser boşlukları pasa karşı gerektiğince dayanıklı. Pluriel ise açılır kapanır tavanı ve su sızdıran yapısı nedeniyle bir adım geride.
Citroen Saxo aşırı sert bir süspansiyonu sahipken, C2’de denge bulunmuş ve otomobil, sınıfının iyileri arasına girmeyi başarmış.
Maalesef elektrik sorunları hala can sıkıcı. Farlardan, alternatörlere, motor kontrol ünitelerine kadar geniş bir elektrik problemleri yelpazesi ile karşı karşıyayız.
Camı açmak istediğinizde, cam bir engelle karşılaşmış gibi orta yolda geri dönüyor. Serviste küçük bir uygulama ile halledilebilse de, can sıkıcı olduğu gerçeği değişmiyor.
Farlarda buğulunma sorunu da, sınıfında pek rastlanmayan türden. Şanzıman sistemi ve debriyajda sorunlar erken ortaya çıkabiliyor ve kendiniz, nadir durumlarda da olsa 15.000 kilometrede yolda bulabiliyorsunuz. Fren balataları ise güçlü ve 100 bin kilometrede bile sağlam kalmasıyla dikkat çekiyor.
İOS uygulamalarını Android’de de Çalıştırın!