Oppo A3 inceleme: Türkiye’de üretildi

O 3 DF

#İŞBİRLİĞİ

Oppo A3 incelemesiyle karşınızdayız. Çin’de tasarlanan ve Türkiye’de üretilen bu ürün, an itibarıyla uygun fiyatlı güncel Android telefonlardan bir tanesi. 6GB RAM ve 128GB dahili depolaması bulunan telefon, şu an 9 bin 300 TL fiyat etiketiyle bulunabiliyor. Şimdi isterseniz detaylara birlikte göz atalım.

Oppo A3, parlak siyah ve yıldız beyazı olmak üzere iki farklı renk seçeneğine sahip. Bize deneyimleyebilmemiz için beyaz renk geldi ve gayet güzel göründüğünü söyleyebiliriz. Ürün, avuçta kolay bir tutuş hissi sunuyor. Metal bir çerçeveye ve köşelerden yumuşatılmış hatlara sahip. Arka plastik yüzeyi de pürüzsüz ve özellikle ışık altında güzel görünüyor.

Ürünümüz yaklaşık 186 gram ağırlıkta ve yaklaşık 7,68mm kalınlıkta. Pek çok rakibine kıyasla daha hafif ve ince bir telefon olduğunu söylemek mümkün. Öte yandan Oppo, bu ürünün darbelere karşı fazlasıyla dayanıklı olduğunu da söylüyor. Yine de dikkatli kullanmakta yarar var. Öte yandan, kutuda dokulu tasarıma sahip şeffaf kılıf da var. Bu kılıfla ürünü keyifle kullanabilirsiniz.

Oppo A3, 6.67 inç ekrana sahip

LCD panel üzerine inşa edilen bu ekran, HD+ çözünürlük sunuyor. Öte yandan, 90Hz tazeleme değeri de var ki bu sayede oyun ve video deneyimlerinde daha akıcı detaylarla karşılaşabiliyorsunuz. Ufak dokunuşlarla hızla yol alabildiğiniz ekran, aynı zamanda 1000 nit parlaklık değerine sahip. Böylece dış mekân kullanımlarında da iyi bir belirginlik düzeyine erişebiliyorsunuz.

Snapdragon 6s 4G Gen1 işlemciyle geliyor

Bu işlemciye 6GB RAM ve 128GB dahili depolama eşlik ediyor. İsterseniz sanal RAM artırma teknolojisini de kullanabilir ve özellikle güçlü uygulamaların daha akıcı çalışmasını sağlayabilirsiniz.

Oppo A3, Android 14 işletim sistemine sahip ve kullanışlı bir arayüzü var. Ama öte yandan bu ürünün giriş seviyesi bir ürün olduğunu unutmamanız önemli. Bazen arayüzde, bazen de uygulama açıp kapatırken ufak tefek yavaşlamalarla karşılaşabiliyorsunuz. Sabırlı davranmanız önemli.

“Peki oyun çalıştırma performansı nasıl?” diye merak ediyorsanız, telefonda Call of Duty gibi popüler bir oyunu deneyimledik. Oyun, orta grafik ayarlarında genellikle akıcı bir şekilde oynanabiliyor ve çok ısınmıyor.

Oppo A3 inceleme: Türkiye'de üretildi

50MP değerde ana kamera

Oppo A3’ün arka tarafında 50MP değerde ana kamera var ve f1.8 açıklık değeri sunuyor. Kameranın özellikle fotoğrafçılık tarafında, gün ışığındaki dış mekân çekimlerinde güzel detaylar sağladığını söyleyebiliriz.

2X zoom, 1080p 30FPS ve ağır çekim gibi özellikler de sunan kamera, bazen çekim esnasında ufak tefek yavaşlıklar gösterebiliyor. Bu sebeple de hareket halinde çekimlerde bulanık detaylarla karşılaşabiliyorsunuz. Sabit çekimler ise genelde daha başarılı sonuçlar veriyor.

Ön kameramız da iyi ışıklı ortamlarda güzel selfie’ler için yeterli. Portre modunun da bulunduğunu belirtelim.

Hızlı şarj destekli 5100mAh pil

Telefonumuzda 5100mAh pil var ve tek şarj ile bir günü rahatlıkla geride bırakabiliyorsunuz. Güzel bir detay ise hızlı şarj özelliğinin sunulması ve uyumlu adaptörün kutuda geliyor olması. Bu sayede adaptör için ayrıca para vermenize gerek kalmıyor.

Kablosuz bağlantı detaylarına baktığımızda, Wi-Fi AC, Bluetooth 5.0 ve NFC gibi özellikleri görüyoruz. Özellikle NFC, alışveriş ve bankacılık işlemleri için günümüzde fazlasıyla önemli bir özellik.

Bu arada, ürünün sağ yan tarafındaki güç tuşu, aynı zamanda parmak izi okuyucu sensör olarak da görev görüyor. Dijital dünyanızın güvenliği için bu özelliği kullanmanızı öneriyoruz. Genellikle stabil çalışıyor.

Oppo A3 inceleme: Türkiye'de üretildi

Son sözlere gelecek olursak…

Oppo A3’ün güzel bir tasarımı, büyük bir ekranı ve güçlü bir pili var. Tabii güncel Android işletim sistemi de önemli. Eğer uygun fiyatlı bir telefon arıyor ve beklentilerinizi düşük tutuyorsanız, gündelik işlemleriniz için işinize yarayacak bu cihazı göz önünde bulundurabilirsiniz.

Ürün, an itibarıyla 9 bin 300 TL satış fiyatı etiketine sahip.

Xiaomi Buds 5 inceleme: Yarı kulak içi kulaklık