Citizen, koleksiyoncuları heyecanlandıracak yeni sınırlı üretim saatini tanıttı: Attesa H800 Full Sapphire Bezel (AT8314-53L). Dünya çapında yalnızca 1.800 adet üretilecek olan model, Ekim ayında satışa çıkıyor.
Citizen’in yeni saati, 42 mm Süper Titanyum kasaya ve gri DLC (elmas benzeri karbon) kaplamaya sahip. Bu kaplama, çizilmelere ve korozyona karşı ekstra dayanıklılık sağlıyor. Adını aldığı safir kristal kaplı bezel, mavi-yeşil kadranla bütünleşerek sofistike bir görünüm sunuyor. Yansıma önleyici safir cam ise saatin okunabilirliğini artırıyor.

Teknik Özellikler
Mekanizma: Eco-Drive H800 (ışıkla şarj olabilen, radyo kontrollü)
Fonksiyonlar:
26 dünya saat dilimi desteği
Sonsuz takvim, gün ve tarih göstergesi
1/20 saniyelik kronograf ile 60 dakikaya kadar ölçüm
Güç rezervi göstergesi
Su Direnci: 100 m (10 bar)
Kayış: Üçlü bağlantılı titanyum bilezik
Aydınlatma: Fosforlu kollar ve indeksler
Dayanıklılık ve Konfor
Eco-Drive teknolojisi sayesinde pil değişimine ihtiyaç duymayan saat, ışık kaynağından aldığı enerjiyle çalışıyor. Ayrıca -30°C ile 60°C arasındaki sıcaklıklarda güvenle kullanılabiliyor ve 100 metreye kadar suya dayanıklı olmasıyla yüzme veya günlük kullanım için uygun.

Fiyat ve Erişilebilirlik
Global lansman tarihi: 9 Ekim 2025
Fiyat: ABD’de 1.350 $
Citizen Attesa H800 Safir Bezel üretim adedi: 1.800 (numaralandırılmamış, ülkelere göre dağılım açıklanmadı)
Bu sınırlı üretim model, özellikle koleksiyoncular ve premium saat tutkunları için oldukça cazip görünüyor.






