Çin mülkiyet hırsızlığı yapıyor mu?

Çin mülkiyet hırsızlığı

ABD tarafından sürekli olarak ortaya atılan Çin mülkiyet hırsızlığı iddiaları durmak bilmiyor. Son olarak FBI bu konu ile ilgili önemli bir toplantı yapma kararı aldı. İşte ABD ve Çin arasındaki çekişme ile ilgili haberimizin detayları.

Dünyanın en büyük iki gücü olan ABD ile Çin Halk Cumhuriyeti arasında devam eden gerginlik nedeniyle Washington’daki alarm giderek büyüyor. ABD, Çin’in “fikri mülkiyet kopyalaması” hakkında özel sektör ve akademiden insanlarla bir araya geldi. “Çin Girişim Konferansı” (China Initiative Conference) adı verilen konferansta, Çin tarafından yapıldığı söylenen mülkiyet kopyalaması ile ilgili ayrıntılara değinildi.

Çin mülkiyet hırsızlığı giderek artıyor

Adalet Bakanlığı ve FBI tarafından düzenlenen konferansta, özel sektör ve akademi Çin’e karşı uyarıldı. Ya da bunun ne kadar etkili olduğu tam bilinmiyor.

Çin mülkiyet hırsızlığı sorunu

John Demers’e tarafından yapılan açıklamada, “Çin’den gelen tehdit gerçek, kalıcı, iyi organize edilmiş, iyi kaynaklara sahip ve yakın zamanda bir yere gitmeyecek.” ifadelerine yer verdi. FBI Direktörü Christopher Wray ise, Çin’in ABD’nin enformasyon ve fikri mülkiyetine ve ekonomik gücüne yönelik en büyük tehlikeyi barındırdığını söyledi.

FBI, 1000’in üzerinde Çin bağlantılı fikri mülkiyet hırsızlığı olduğunu söyledi. Ayrıca şu an içinde bulunduğumuz mali yılda 19 kişinin mülkiyet kopyalaması nedeniyle gözaltına alındığını da ekledi. 2019 mali yılının tamamında yapılan gözaltı sayısı ise 24’ü bulmuştu. Çin tarafından yapılan fikri mülkiyet kopyalaması faaliyetleri giderek artıyor gibi görünüyor.

Kan örneği alabilen robot geliştiriliyor!