Çin güneş panellerini zorla çalıştırdığı Uygurlara ürettiriyor

Uygurlar

Breakthrough Institute tarafından yayınlanan son rapora göre Çin, övündüğü güneş panellerini zorla çalıştırdığı Uygurlara ürettiriyor.

Şu anda tüm dünyada bir yeşil enerjiye geçiş çabası var. Dünyamızın geleceği için fosil yakıtları geride bırakıp yenilenebilir enerji kaynaklarına öncelik vermemiz gerekiyor. Ancak bu çaba sırasında kabul edilemez bir haksızlık da göz ardı ediliyor. Çünkü gelen son insan hakları raporunda da ortaya koyulduğu gibi Çin’in güneş enerjisine geçişinin yükü, esaret altında ve insanlık dışı şartlarda zorla çalıştırılan Uygurların sırtına yüklenmiş durumda.

Bildiğiniz gibi Çin’de Müslüman bir azınlık konumunda olan Uygurlar, yıllardır Çin yönetiminin zulmüne uğruyor. Öyle ki ABD bile bu durumu daha fazla görmezden gelememiş ve Uygur halkının Çin elinden gördüğü zulmü soykırım olarak tanımıştı. Bu zulmün pek görülmeyen ve gündeme taşınmayan bir yönü daha var ki o da toplama kamplarında zorla çalıştırılan insanlar.

güneş enerjisinde çin

Breakthrough Institute tarafından yayınlanan son rapora göre Çin, yeşil enerjiye geçişin önemli bir parçası olarak reklamını yaptığı güneş panellerini, hapis cezası tehdidiyle zorla fabrikalarında çalıştırdığı Uygurlara ürettiriyor. Çin’in yeşil enerjiye geçiş çabalarından sık sık övgüyle söz eden batı medyasının çoğu zaman hasır altı ettiği bu çarpıcı gerçek, Breakthrough Institute’un raporuyla bir kez daha gözler önüne serilmiş oldu.

Mevcut konjonktürde Çin’e karşı kayda değer yaptırımlar devreye sokulamayacağı için bu insanlık suçunun yakın zamanda sona ermesi zor görünüyor. Anlaşılan o ki dünyanın yeşil enerjiye geçişi koca bir kara lekeye sahip olacak.

Samsung Galaxy S23’ün çıkış tarihi netleşiyor