Dünyanın en verimli solar paneli duyuruldu!

solarcity gunes paneli

Tesla isimli otomobil firmasının sahibi Elon Musk’ın icraatları bitmiyor. Şimdi ise kurucusu olduğu SolarCity, dünyanın en verimli güneş panellerini duyurdu. SolarCity’nin X serisi güneş panelleri, en yakında rakibine göre %22 daha verimli. Detayları haberimizde.

solarcity-gunes-paneli

Son yıllarda dünyanın en popüler girişimcisi olan Elon Musk, özellikle Tesla markasıyla sıkça gündeme geliyor. Tesla, Amerika merkezli bir otomobil üreticisi. Ancak firma içten yanmalı motorlara sahip otomobiller üretmiyor. Yüzde yüz elektrikle çalışan arabalarıyla dikkat çeken markanın sahibinden bu sefer yenilenebilir enerji konusunda ilgi çeken bir haber geldi.

Kurucusu olduğu SolarCity isimli güneş panelleri üreten firma, dünyanın en verimli güneş panellerini duyurdu. Yenilenebilir enerji konusunda en az maliyetle en fazla verimin alınabildiği güneş enerji sistemleri, ülkemizde ve tüm dünyada oldukça popüler. Amerika’da solar sistemleri sertifikalandırma ve derecelendirme kurumu Renewable Energy Test Center tarafından yapılan testlerde en yakın rakibine göre %22 daha verimli olan bu paneller, bireysel kullanım için uygun olarak üretilecek. Yani verimlilik sadece elektrik üretim kapasitesinde değil. Aynı zamanda panel başı maliyetin düştüğünü de söylemek mümkün. 360 Watt olarak üretilecek paneller önümüzdeki yıl satışa çıkacak.

SolayCity’nin X serisi panelleri önümüzdeki aylarda pilot bölge olarak seçilen bir arazide 100 MW kapasiteyle test edilecek. Eğer başarılı olunursa bir yıl sonra New York’un çevresinde 1 GW kapasiteli bir solar tarla kurulması bekleniyor. Bireysel kullanım için düşünülen bu yeni panellerden günde 9.000-10.000 adet üretilebilecek. Firma, yeni panellerin seri üretimine başladıktan sonra yılda 200.000 evi, yenilenebilir enerjiyle tanıştırmayı hedefliyor.

Microsoft Lumia 550 tekrar görüldü!