Chromebase Müjdesi!

lg chromebase

Teknoloji devlerinin liderleri arasında olan Google, Chromebook deneyiminden sonra elini masaüstü bilgisayarlara da attı.

lg-chromebase

Google’nin yeni sürprizi olan Chromebase masaüstü bilgisayarın üretimini LG firması üstlendi. Chromebase ürünü Apple’in iMac modeline benzer bir ürün olduğu söyleniyor. Herkesin tahmin edebileceği gibi Chorebase’in işletim sistemi Chrome OS ve Chrome web tarayıcısıyla beraber geliyor.

21.5 inçlik bir ekrana sahip olan masaüstü bilgisayarda 16 gigabytelık bir depolama alanı bulunuyor. Depolama alanının düşük olmasının sebebi, Chromebook modellerinde olduğu gibi bulut teknolojisinden faydalanıyor olması.

Chromebase masaüstü bilgisayarlar ile Chrome OS işletim sisteminin kullanıldığı ilk masaüstü bilgisayar olma özelliğine de sahip. Ancak Windows ve Mac OS X’ten farklı olarak bu bilgisayara sahipseniz internet bağlantınızın olması şart. Çünkü düşük depolama alanına sahip olan bilgisayar sürekli bulut teknolojisiyle etkileşim içerisinde.

Günümüz bilgisayarları gibi istediğiniz her şeyi yapamayacağınız Chromebase ile mail kontrolleri, haber ve video takibi gibi temel işlevlere sahip.

Ürünün çıkış tarihi ve fiyatı hakkında henüz bir açıklama bulunmuyor.