Çerçevesiz Nubia Z18 onaylandı

nubia z18 1

Akıllı telefon pazarının önemli isimlerinden biri olan ZTE şu aralar yeni amiral gemisi modeli üzerine yoğunlaşmış durumda. Peki Nubia Z18, gerçekten de beklentileri karşılayabilecek mi?

2017 ve sonrasında akıllı telefon sektöründe önemli değişimler yaşandı. Pek çok üretici, çerçeve oranını olabildiğince kısarak, ekran gövde oranını en üst seviyeye taşımaya çalıştı. Bu durum geçtiğimiz günlerde tanıtılan Vivo NEX ile zirve yapmış oldu. Sızdırılan son bilgilere bakacak olursak, önümüzdeki günlerde tanıtılacak olan Nubia Z18 de bu anlamda Vivo NEX’ten pek geri kalmayacak.

Nubia Z18 için ZTE’den onay geldi

ZTE’nin uzun süredir yeni amiral gemisi modeli Nubia Z18 üzerine çalıştığını zaten biliyoruz. Fakat şimdiye kadar bu telefon hakkında net bir açıklama yapılmamıştı. Aslına bakılırsa hala yapılmış değil. Fakat geçtiğimiz gün yayınlanan bir davetiye ile Z18’de çerçevesiz bir tasarımın tercih edileceği onaylanmış oldu.

nubia z18

ZTE, önümüzdeki günlerde tanıtılması beklenen yeni amiral gemisi modeli için aşağıdaki görseli yayınladı. Görselde Çince olarak “Geleceği aç” ifadesi yer alıyor. Ayrıca, tercih edilen ekranın çerçevesiz bir tasarıma sahip olması da Z18 tasarımına bir gönderme olarak kabul ediliyor.

Xiaomi Mi Max 3 FCC’de ortaya çıktı

Geçtiğimiz günlerde Z18 TENAA’da ortaya çıkmış ve telefonun tasarımına dair bazı şema çizimleri de sızdırılmıştı. Bu şema çizimlerinde Z18’in Essential Phone’u andıran bir tasarıma sahip olduğunu görmüştük. Son bilgiler ışığında TENAA kaynaklı bir şemaların gerçekten de Z18’e ait olduğunu söylemek, yanlış olmayacaktır.

zte nubia z18