Cenevre Otomobil Fuarı seneyede yapılamayacak!

Sıfır otomobil fiyatlarında büyük artış beklentisi

Cenevre Otomobil Fuarı koronavirüs pandemisi nedeniyle ilk iptal edilen organizasyonlar arasında yer alıyor. Fuar seneye de yapılamayabilir.

Cenevre Otomobil Fuarı yöneticisi Maurice Turrettini: “Bu karar bizi çok üzüyor fakat katılımcılarımızın ve ziyaretçilerimizin sağlığı her şeyden önemli. Cenevre Otomobil Fuarı’na katılacak üreticilerin yatırımlarının kaybı oldukça üzücü.” ifadelerini kullanarak 2020 yılında organizasyonun yapılmayacağını açıklamıştı. Ekonomik nedenlerle fuarın önümüzdeki yıl da yapılması oldukça zor gözüküyor.

Kurum geçtiğimiz organizasyonun iptal edilmesi nedeniyle 11.3 milyon dolar zarar ettiğini açıkladı. Bu zarar kurum için o kadar yıkıcı oldu ki seneye yapılması planlanan organizasyon da zora girdi. Kurum bir sonraki etkinliğe hazırlanabilmek için yerel yönetimden mali destek talebinde bulundu. Cenevre Kantonu Büyük Meclisi tarafından kuruma 17.3 milyon dolarlık teklif yapıldı. Yapılan teklifte bazı şartlar fuar yönetimi tarafından uygun bulunmadığı için teklif üzülerek reddedildi. Otomobil fuarının yapılmaması fuara katılacak firmaların yanında şehir ekonomisini de olumsuz etkiledi. Mart ayında yapılması planlanan ancak virüs nedeniyle ertelenen fuar şehirde 200-250 milyon dolarlık kayba neden olmuştu.

Cenevre Otomobil Fuarı

İşte o açıklama !

Kurum tarafından yapılan açıklama şu şekilde:  “Teklif edilen krediyle birlikte sunulan şartlar ne yazık ki kurumumuz tarafından kabul edilememektedir.” Burada yer alan siteye girdiğimizde organizasyonun 4-14 Mart 2021 tarihleri arasında yapılacağı yazıyor. Ancak pandemi bu şekilde devam ederse organizasyonun yapılması zor gözüküyor.

Covid-19 (koronavirüs) salgını nedeniyle dünyanın en önemli organizasyonları bir bir iptal edilmişti. Salgının ikinci dalgasının beklenmesi önümüzdeki yıllarda da MWC, Cenevre Otomobil Fuarı, E3 gibi organizasyonların yapılması ihtimalini düşürüyor. Ünlü teknoloji firmaları akıllı telefon, televizyon, tablet bilgisayar gibi yeni cihazlarına ait organizasyonları internet üzerinden yapıyorlar.

iPhone 13 kamerası ile nefes kesiyor!