Canon EOS R5 8K video kaydediyor

canon eos r5

#İŞBİRLİĞİ

8K video çağına artık girdik, YouTube da 8K video seyretmek isteyen kullanıcılara bu seçeneği sunmaya başlamışken, kamera üreticileri de 8K içerik üretmek isteyenler için cihazlarını tanıtıyor.

Canon EOS R5 8K video çekme özelliği ile dikkat çeken, etkileyici görünüme sahip aynasız bir kamera.

Canon EOS R5 dahili stabilizasyona sahip

8K 12-bit RAW video çekebilen kamera, dahili stabilizasyon sistemine sahip olmasıyla da öne çıkıyor.  3899 dolar fiyat etiketine sahip kameranın en yakın rakibi ise Panasonic’in 4000 dolar fiyatlı S1H kamerası.

EOS R5 aynı zamanda fotoğraf çekmek için de üst seviye özellikler sunuyor. 45 MP kamera sensörüne sahip model Nikon Z7 ve Panasonic S1R ile rekabet ediyor.

Kamerayla, manuel shutter üzerinde 12 fps, elektronik shutter üzerinden ise 20 fps hızında seri fotoğraf çekmek. Bu hızlar ise diğer kameralardan çok daha üstün rakamlar.

Kameranın ISO aralığı 100-51,200 arasında ve ISO 102,400 değerine kadar da genişletilebiliyor. EOS R5’i yüz, göz ve baş algılama sistemi aynı zamanda hayvanları da ayırt edebiliyor. Ayrıca cihazın öncülü ola EOS R’den daha iyi bir göz tanıma sistemi de vadediyor. Canon, EOS R5 ile çok daha uzaktan göz tanımasının mümkün olacağını hatırlatıyor. Aynı durum, çok daha küçük gözleri olan kişileri fotoğrafını çekerken de geçerli.

Covid-19 erkek düşmanı çıktı! Erkekler neden ölüyor?

Suya dayanıklı kasasıyla sadece 738 gr ağırlığa sahip olan kamera bir pil ve SD hafıza kartıyla da geliyor.

canon eos r5

Yeni EOS R5, Temmuz’un sonunda piyasada olacak çıplak fiyatı 3899 dolar olacak. RF 24-105 F4 L IS USM lens ile birlikte satın almak isteyenler ise 4999 dolar ödemek durumunda.

“Bu incelemesini yaptığımız ürün, ilgili marka tarafından kurumumuza sağlanmıştır.”