16 Milyon Kişinin Bilgisi Çalındı!

siber saldırı

Alman Enformasyon Teknolojileri Güvenlik Dairesi (BSI), 16 milyon internet kullanıcısının bilgilerinin çalındığını saptadı.
Almanya’da BSI tarafından yapılan açıklamada, 16 milyon kullanıcıya ait elektronik posta adresleri ve bu e-postalara ait şifrelerin çalındığını açıkladı.

siber saldırı

Bot ağlarının incelenirken uzmanlar tarafından farkedilen bu durum doğrudan enformasyon teknolojileri güvenlik dairesine iletildi.
Açıklamada ayrıca, kullanıcılardan bilgilerinin çalınıp çalınmadığını kontrol etmeleri isteniyor. Bunu kontrol edebilmek için BSI’nın oluşturduğu internet sayfalarına bakmaları gerekmektedir. Çalınan elektronik posta adreslerinin çoğunun uzantısı .de olduğu için bu saldırının kurbanlarının Almanya’da bulunan kullanıcılar olduğunu belirtildi.

Diğer yandan saldırının kurbanı olan kişilerin bilgisayarlarını temizlemesi ve ziyaret edilen sayfalara ait bilgilerin kontrol edilmesi gerekiyor.

Soruşturmanın devam etmesi sebebiyle detaylı bilgi verilmemekle beraber, bu saldırılara karşı kullanıcıların dikkatli olması gerekiyor.