Köprü yapımında çalışacak drone geliştirdiler

MW DQ085 gopro ZG 201507141830221

Drone’ların kulanım alanı çok geniş. Önceleri askeri alanda kullanılan drone’lar, sivil alanda fotoğraf ve video projelerinden hava nakliyatına kadar çeşitli alanlarda kullanılıyordu. Şimdi ise yeni bir görev için hazırlanıyorlar. Köprü inşaatları.

MW-DQ085_gopro__ZG_20150714183022[1]

Almanya’da bilim insanları geliştirdikleri bir yapay zeka ile drone’ların iki tepe arasında ip köprü kurmalarını sağladılar. Böylece ulaşımı, erişim zor alanlardaki inşaat projelerinde drone’ların kullanılması için bir adım daha atılmış oldu. Elbette, drone’ları manuel olarak da yönlendirip köprü inşaatlarında kullanmak mümkün ancak drone ile yapılacak bağlantının sağlamlığını garanti altına almak için bu drone’ların işe uygun olarak üretilmesi gerekiyor. Dolayısıyla, piyasadaki mevcut drone’lar ile her işi yapmaya çalışmak sağlıklı bir tercih değil.

Aşağıdaki videoda da görebileceğiniz gibi, Zurich’teki bir üniversitede geliştirilen özel yapay zekaya sahip drone’ları, zor arazi şartlarında çok hızlı ve pratik şekilde köprü kurmak için kullanılıyorlar.