Bu Tuzağa Düşmeyin!

akıllı telefon1

Çin’den getirdikleri sahte akıllı telefonları internet üzerinden kendi yaptıkları kutulara koyarak gerçek gibi pazarladıkları iddia edilen beş kişi gözaltına alındı.

akıllı telefon

Gerçeğine çok benzeyen 200 adet kutu ile 325 adet telefon ele geçiren polis, telefonları satın alan kişilerin orijinal olmadığını bildiklerini söyleyen şüphelileri tutuksuz yargılanmak üzere serbest bıraktı.

27 yaşındaki bilgisayar teknisyeni A. K.’nin internet üzerinden aldığı akıllı telefonun sahte olduğunu söyleyerek Asayiş Şube Müdürlüğü’ne şikayette bulundu. Şikayetçilerin sayısının artması üzerine harekete geçen polis soruşturma başlattı.

Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği tarafından yapılan soruşturmada internet üzerinden satış yapan bu şebekeye kısa sürede ulaşıldı. Mahmut C. A. (26), Ömer A. (34), Adnan A. (24), Abdülvahap A. (41) ile Eşref Y. (30) geçtiğimiz günlerde yapılan baskında gözaltına alındı. Aksaray bölgesinde depo olarak kullandıkları tespit edilen daireye baskın yapan polis; Çin’den getirildiği tespit edilen 325 akıllı telefon ile Türkiye’de yapılmış 200 adet telefon kutusunu ele geçirdi. Şüphelilerin bu kutulara koydukları telefonları orijinal telefonmuş gibi kargo aracılığıyla müşterilere yolladıkları öğrenildi.