Bu tasarım iPhone 8’e ait olabilir!

iphone 8 konsept tasarim

2017 yılına girilmesi ile birlikte sıradaki iPhone modeline ait iddialar ortaya çıkmaya başladı. Basına sızan yeni bir tasarım şablonu iPhone 8’e ait olabilir. İşte detaylar.

Geçtiğimiz yıl Eylül ayında duyurulan ve sonrasında tüm dünyada satışa çıkan Apple iPhone 7 ve iPhone 7 Plus modelleri, geçtiğimiz ay Product Red yani kırmızı renk seçeneği ile gündeme gelmişti. Ancak artık kullanıcılar ve teknoloji basını, gözünü sıradaki iPhone modellerine çevirmiş durumda.

Önümüzdeki dönemde çıkacak iPhone modelleri hakkında çok sayıda iddia var. OLED ekran paneli, kablosuz şarj teknolojisi, daha yüksek çözünürlük ve yeni iOS sürümüyle gelecek çok sayıda yazılımsal yenilik bekleniyor. Cihazın tasarımı ile bambaşka bir merak konusu.

SlashLeaks isimli site ve @OnLeaks isimli popüler Twitter hesabından paylaşılan bir görselin iPhone 8’e ait tasarım şablonu olduğu iddia ediliyor. Basit ve taslak bir çizim olsa da oldukça ilgi çeken bu görseli haberimizin içerisinde bulabilirsiniz.

apple-iphone-8-tasarim-sablon

iPhone 6 ile başlayan tasarım anlayışının bu çizimle birlikte değişeceğini görüyoruz. Nispeten daha köşeli bir gövde yapısı dikkat çeken ilk detay oluyor. Arka tarafta ise çift kameranın iPhone 7 Plus modelinde kullanılan yatay yerleşim yerine, dikey konumda yerleştirilmiş olduğunu görüyoruz.

Ön yüzeyde de ön kameranın yanında ikinci bir kamera bölümü bulunuyor. Burada Samsung tarafından kullanılan iris tarama teknolojisi akıllara geliyor.

Son olarak bu tasarım şablonun dikkat çeken son detay, kenardan kenara bir ekran paneli olması. Galaxy S7 Edge modelinde olduğu gibi neredeyse çerçevesiz bir ekran olması bekleniyor.

Siz söz konusu tasarım şablonu hakkında ne düşünüyorsunuz? Apple iPhone 8’in tasarımı böyle olabilir mi? Yorumlarınızı bekliyoruz.

Dev Karşılaştırma: iPhone 7 Plus vs Galaxy S8+ vs Galaxy S7 Edge