Bu cihaz beyin sinyallerini akıllı telefonlarda komuta çeviriyor

beyin sinyallerini akıllı telefonlarda

Beyin-makine arayüzü ile ilgili çalışmalar son dönemin en popüler alanlarından birisi olarak görülüyor ve beyin sinyallerini akıllı telefonlarda komuta çeviren makine bunun zirvesi olabilir. İşte geleceğin teknolojisine derinden şekillendirilerek haberimizin detayları.

Bundan kısa bir süre önce birçok şirket beyin-makine arasında bağlantı kurabilecek ilginç materyaller üretti. Özellikle de bu materyallerin herhangi bir cihazda komuta dönüşmesi son derece önemli görülüyordu. NextMind isimli firma, onu gerçeğe en çok yaklaştıran şirketlerden birisi oldu.

Beyin sinyallerini akıllı telefonlarda dokunma özelliğine çevirecekler

NextMind’ın geliştirdiği teknoloji, cerrahi operasyona hiçbir şekilde gerek kalmadan beyin sinyallerini farklı seçenekler haline getirebiliyor. Basit bir örnek vermek gerekirse, kullanacağınız bu cihaz akıllı telefonda dokunmatik ekrana komut olarak gidecek. Böylece herhangi bir seçeneğe tıklamış gibi olacak.

beyin sinyallerini akıllı telefonlarda kullanmak

NextMind’ın kurucusu ve CEO’su olan Sid Kouider, “Bu teknoloji atılımı, insan-bilgisayar etkileşiminin bir sonraki sınırını temsil ediyor. Cerrahi müdahale olmadan bu teknoloji ile istediklerimizi ve eylemlerimizi doğrudan çevremizdeki dünyaya uygulamanın asla mümkün olmayacağını söyleyenler için inanma zamanı” ifadelerine yer vererek konunun ne kadar önemli olduğunu gösterdi.

Bu yeni teknoloji ile ilgili lafı fazla uzatmadan sizleri video ile başbaşa bırakıyoruz. Videoyu izledikten sonra düşüncelerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.

Beyin hastalıkları akıllı telefonlarla kontrol altına alınabilecek!