Huawei P20 Geekbench testinde ortaya çıktı!

p20 2

Akıllı telefon pazarının önemli isimlerinden biri olan Huawei’nin yeni modeli Huawei P20, geçtiğimiz gün Geekbench testinde ortaya çıktı. Böylece telefonun kullandığı yonga seti ve mobil işletim sistemi de kesinlik kazanmış oldu.

Huawei P20, Android 8.1 ile gelecek

Son dönemde satışa sunulan amiral gemisi modellerine baktığımızda, genel olarak Android 8.0 Oreo işletim sisteminin tercih edildiğini görüyoruz. Huawei ise kullanıcılarına hoş bir sürpriz yaparak, 8 yerine 8.1’i tercihlemiş. Kutudan ilk çıktığında 8.1 ile çalışan telefon sayısının hayli az olduğunu göz önüne alırsak bu önemli bir gelişme sayılabilir.

Huawei P20 için Android 8.1’in tercih edilmesi, telefonun satış rakamlarına da olumlu yönde etki edecektir. Fakat P20’nin güç aldığı Kirin 970 için aynı şeyleri söylemek pek de mümkün olmayabilir. Keza Huawei P20, Geekbench testinde kendi sınıfındaki diğer amiral gemisi modellerinin hayli gerisinde kalmış görünüyor.

Çok çekirdek testinden 6699 puan alan Huawei P20, tek çekirdek testinden ise 1882 puan aldı. Bu puan geçtiğimiz sene satışa sunulan Mate 10’un bile altında. 27 Mart’ta tanıtılacak olan P20, 670 euro’dan satışa sunulacak. En azından konu hakkındaki son söylentiler bu yönde.

Görünen o ki Huawei, P20 Lite’ı orta segmente yönelik satışa sunarken, P20’yi ise üst segment kategorisinde kullanacak. Amiral gemisi sınıfı ise P20 Pro modeline ayrılmış durumda. Haliyle bu modeller arasındaki fiyat farkının da biraz fazla olacağını rahatlıkla söyleyebiliriz.

Broadcom, Qualcomm anlaşmasında beklenmedik gelişme