BMW 500.000’den fazla 5 ve 6 Serisi modelini geri çağıracak!

BMW

Münih merkezli Alman otomotiv devi BMW, eski model yıllarına ait birçok BMW 5 ve 6 Serisi modeli için büyük bir geri çağırma kampanyası başlattı. İşte detaylar.

Alman basınında çıkan birtakım haberlere göre BMW, Almanya’da dev bir geri çağırma kampanyası başlattı. Bu kampanyadan toplamda 200.000’den fazla 5 ve 6 Serisi modelin etkilendiği biliniyor. Dahası sadece Almanya değil; önümüzdeki günlerde kampanyanın Avrupa genelinde genişletilmesi bekleniyor. Böyle bir durumda BMW yetkili servislerine geri çağrılacak araç sayısının 550.000‘i aşacağı belki de 600.000‘i bulacağı tahmin ediliyor.

BMW 5 ve 6 Serisi’nin bagaj elektrik tesisatında korozyon riski var!

Geri çağırmanın nedeni Alman markası tarafından, araçların bagajında yer alan elektrik sistemlerinde meydana gelebilecek olası bir arıza olarak açıklandı.

2002 ile 2010 yılları arasında üretilen dört farklı 5 ve 6 Serisi (E60, E61, E63 ve E64) modelin taşıdığı korozyon riski zamanla bagajdaki elektrik tesisatında aşınmaya ve bagaj sisteminde kısa devreye yol açabiliyor.

Şirketin Almanya yetkilileri bu kapsamda ortada çok bir sorun olmadığını ve basit şekilde halledilebileceğini açıkladı. Bu ek olarak, belirtilen model ve model yıllarına ait otomobillerin sadece %40‘ında tamirata veya değişime ihtiyaç olduğunu belirtti. Geri çağırmanın nedeninin sadece olası risk taşıyan araçlarda basit bir hata kontrolü olduğunun altını da özellikle çizdi.

Opel 210.000 Corsa ve Adam’ı geri çağıracak!

Haberimizin başında da belirttiğimiz üzere konuya bahis hatanın Avrupa genelinde satılan en az yarım milyon aracı etkilediği söyleniyor. Almanya’dan geri kalan 350.000 civarındaki araçtan hangi ülkelerde kaç tane olduğu hakkında ise net bir bilgi yok. Dolayısıyla olası risk taşıyan bu araçlardan Türkiye‘de kaç adet olduğunu hakkında da hiçbir fikrimiz yok.

Tabii siz yinede 2002-2010 model yıllarına ait 5 Serisi E60 ve E61 (sedan-station wagon); 6 Serisi E63 ve E64 (coupe ve cabriolet) araca sahipseniz ve içim rahat olsun diyorsanız; aracınızı satın aldığınız yada size en yakın BMW bayii ile iletişime geçin ve servis tarafından yapılacak basit bir kontrol ile aracınızın bagajındaki elektrik tesisatında yer alan kablo demetlerinde korozyon başlangıcı olmadığından emin olun.

BMW