BMW yeni fabrikasını Macaristan’a açıyor!

BMW

Alman otomotiv devi BMW, Avrupa’daki varlığını güçlendirmek için Macaristan’a yeni bir fabrika açıyor. Tam 1.17 milyar dolara mal olacak bu fabrikanın ne zaman faaliyete geçeceği ise henüz bilinmiyor. İşte detaylar.

Şirketin üretim sorumlusu Oliver Zipse, bugün yaptığı açıklamada Macaristan’da kurulacak yeni fabrikada geleneksel içten yanmalı motorlu modeller ve elektrikli modellerin aynı üretim hattında üretileceğini söyledi. Yılda 150 bin araç üretilmesi planlanan fabrika, Macaristan’ın başkenti Budapeşte’nin 200 km doğusunda yer alan Debrecan kasabası yakınlarında inşa edilecek.

Fabrikanın temelleri ise 2019’un ikinci yarısında atılacak. Yaklaşık 1000 kişinin istihdam edileceği bu yeni fabrika Alman otomotiv devinin mevcut 31 fabrikasına eklenecek.

BMW CEO’su Harald Krueger yeni fabrika hakkında konuştu!

Şirket CEO’su Harald Krueger, Macaristan’da kurulacak yeni fabrika hakkında “Şu anda Asya, Amerika ve ana kıtamız olan Avrupa arasındaki küresel üretim dengesini korumak için Avrupa’daki faaliyetlerimizi güçlendiriyoruz” şeklinde bir açıklamada bulundu.

BMW, sadece Avrupa’da üretim yapmıyor. ABD’deki üretim tesislerinde birçok popüler SUV modeli inşa ediyor. Buradan tüm dünyaya ihracat gerçekleştiren şirket, şimdilerde ABD Başkanı Donald Trump’ın değiştirmesi öngörülen ticaret tarifeleri nedeniyle ana kıtası Avrupa’daki faaliyetlerini geliştirmek için milyarlarca avroyu gözden çıkarmış durumda.

Öte yandan BMW de diğer tüm otomotiv devleri gibi hızla değişen, gelişen ve rekabet ortamının giderek kızıştığı otomotiv sektöründe varlığını korumak ve güçlendirmek için sıfır emisyonlu elektrikli araçlara ve otomotiv endüstrisinin geleceği konumundaki otonom sürüş teknolojilerine yönelik rekor harcamalar gerçekleştiriyor.

Merakla beklenen Nissan Leaf Nismo ortaya çıktı!

BMW