BMW, Üstün Teknolojilerle Meydan Okuyor!

12 2015 bmw i8 fd 1

#İŞBİRLİĞİ

1 Ekim’de başlayan ve 16 Ekim’e kadar sürecek olan Mondial de l’Automobile Paris 2016 (Paris Motor Show) BMW Concept X2’nin dünya prömiyerine olduğu kadar daha güçlü bir akü ve genişletilmiş güö oranına sahip yeni BMW 3 Serisi Gran Turismo ve i3’ün fuar prömiyerlerine de ev sahipliği yaptı.

bmw

BMW Motorrad, benzer bir şekilde daha yüksek bir kapasiteye ve daha uzun bir tahrik oranına sahip BMW C evolution e-scooter’ın da dünya prömiyerine hazırlanıyor. Ayrıca BMW Paris fuarını yakın zamanda lansmanı yapılan kişisel mobilite asistanı Connected’i sunmak için de kullandı.

BMW Concept X2:

Dünya prömiyeri: BMW Group kompakt segmentine, Concept X2 şeklinde yaptığı yeni eklemeyi sunuyor. Yeni araç diğer X modellerinden farklı bir tasarıma sahip ve BMW Group’un coupe yapma geçmişinden de yararlanıyor. Ortaya çıkan sonuç sportif, şehirli ve kompakt bir konsept – dinamik bir karışım.

Concept X2’nin ayırt edici karakteri kendini oranlarından belli ediyor. Büyük tekerlekleri ve tanıdık iki kutulu tasarımı işlevsel X modeli karakterinin altını çiziyor. Uzun aks mesafesi, uzatılmış tavan hattı, kısa çıkıntıları ve ağırlıklı bir şekilde öne eğimli C sütunu gövdeye sportif ve yere yakın bir his kazandırıyor.

BMW 3 Serisi Gran Turismo:

Gran Turismo denilince artık akla sadece Nissan gelmeyecek. Almanlar, coupe benzeri bir şıklığı lüks bir sedanın genişliği ve bir station otomobilin bagaj kapasitesiyle birleştiren yeni BMW 3 Serisi Gran Turismo’yu sunuyor – ve bunların tümünü görünür bir şekilde sportif bir dış görünüm içinde paketliyor. Motor serisindeki üç benzinli ve beş dizel ünite daha az yakıt tüketirken önemli ölçüde daha fazla güç üretiyor. 325d gamı içindeki tüm benzinli motorlar ve dört silindirli dizel yeni modelde başlangıçlarını yapıyor. Yeni BMW 3 Serisi Gran Turismo iç kısmında kaliteli malzemeler, doğrudan lüks sınıftan gelen Professional navigasyon sisteminin yeni kullanıcı arayüzü ve daha da iyi akıllı telefon bağlanabilirliği gibi özelliklerle incelikli bir izlenim yaratıyor.

BMW i3 (94 Ah): 

i3’ün en yeni çeşidi tek bir şarjla yüzde 50’nin üzerinde daha uzak mesafeye seyahat edebiliyor. Aküsünün lityum iyon hücrelerinin daha yüksek depolama yoğunluğu BMW i3’e (94 Ah) 33 kilowatt saatlik (kWh) bir kapasite kazandırıyor. Standart NEDC çevriminde bu, daha önceki 190 kilometre (118 mil) yerine 300 kilometrelik (186 mil) bir aralığa karşılık geliyor ve klima veya ısıtmanın açılmasını gerektiren elverişsiz hava koşullarındaki günlük kullanımda bile yeniden şarj gerektirmeden 200 kilometreye (125 mil) varan mesafeleri kat etme yeteneğine sahip.

Ekonomi rakamlarını Alman firmaya özgü performansla birlikte veren Alman devin (94 Ah) segmentinde yeni bir başarı.

C evolution:

BMW Motorrad, iki çeşit olarak üretilecek yen C evolution ile birlikte – e-scooter segmentinde çıtayı yükseltiyor. Karşımızdaki A1 ehliyet kategorisine giren bir Avrupa versiyonu. 94 Ah’lik bir hücre kapasitesine sahip ve en yeni i3 donanımıyla aynı yeni nesil akü, scooter’ın tahrik aralığında ciddi bir artış sağlıyor. A1 ehliyet sınıfının gereksinimlerini karşılayan versiyon, önceki modelin 100 kilometre (yaklaşık 62 mil) civarındaki aralığını yakalarken uzun tahrik oranlı versiyon iki şarj arasında 160 kilometreye (99 mil) varan mesafeleri kat edebiliyor.

Bu, şehir ve daha geniş kentsel alanlarda  pratiklikle birleşen sıfır emisyonlu sürüş için sağlam bir temel oluşturuyor. Dahası, standart teknik özellikler şimdi daha küçük bir enine kesite sahip yeni bir şarj kablosunu da içeriyor. Akıllı telefon yuvası gibi yeni opsiyonel ekstralar yeni BMW C evolution’ı kişiselleştirmek için daha da geniş bir kapsam sunuyor. Ve eski uçak motoru üreticisi eski kadar formda. Teknoloji dizi görsel geliştirmeye de sahip. Yeni C evolution e-scooter’ın her iki versiyonu da yeni bir renk şemasıyla mevcut: Kontrast oluşturan bir etki için Black Storm metalikle birleştirilmiş Ionic Silver metalik / Electric Green. Ayrıca, uzun tahrik oranlı versiyonun orta tünel döşeme kaplamaları yeni bir desenle süslenmiş.

Connected:

Alman Şirket şimdi ConnectedDrive adı verilen özellik sayesinde sürücü ve aracı yıllardan beri bağlayarak daima gündemimizde kalmıştu. Connected, temelde Open Mobility Cloud adı verilen esnek bir platform kullanarak aracı ve iPhone veya Apple Watch gibi çoklu dokunma noktalarını kullanıcının dijital yaşamına kesintisiz biçimde entegre ediyor. Connected’in lansman versiyonu öncelikle araç için seyahat yönetimi üzerinde odaklanıyor. BMW Connected böylece kullanıcıların varış yerlerine zamanında ve stressiz şekilde ulaşmalarına yardımcı oluyor.

PC Yavaşlaması Neden Kaynaklanıyor?