DHL Rakiplerine Kendi Reklamını Yaptırdı

DHL Reklam

Dünyanın önde gelen kargo firmalarından DHL, rakiplerine kendi reklamını yaptırdı. Oldukça zekice düşünülmüş olan çalışma sayesinde şirket, eşine zor rastlanır bir reklama imza attı.

‘DHL Daha Hızlı’

Dünyanın önde gelen kargo firmalarından birisi olan Almanya merkezli DHL, ilginç bir reklam çalışmasına imza attı. Uluslararası gönderileri 3-4 gün gibi kısa sürelerde adresine ulaştırabilen şirketin devasa bir uçak filosu bulunuyor. Hatta DHL’in Almanya’daki merkez üssü, oldukça gelişmiş bir havalimanı.

Gizmodo’nun haberine göre şirket, en büyük rakiplerine kendi reklamını yaptırdı. Bunun için Almanya’nın önemli bir reklam ajansıyla çalışan şirket, özel bir yöntem kullandı. UPS ve TNT hedeflenerek yapılan kampanyada oldukça büyük, dikdörtgen bir koli kargoya teslim ediliyor. Teslim sırasında tamamen siyah renkte olan koli, bir süre sonraysa sarı ve kırmızı renklere bürünüyor. Bu işlem sıcaklığa göre renk değiştiren boya sayesinde yapılıyor. Kargoya verilmeden olsa 0’ın altındaki sıcaklıklarda tutulan koli, siyah renklere bürünüyor. Koli kargoya verildikten sonra da kargo aracının sıcaklığı sayesinde siyah boya yerini sarı ve kırmızıya bırakıyor. Siyah rengin gitmesiyle birlikte de kolinin üzerindeki büyük ‘DHL daha hızlı’ yazısı da ortaya çıkıyor.

 

Şehrin en işlek yerlerine gönderilen kolileri taşıyan UPS ve TNT çalışanları, bu sayede rakiplerinin reklamı yapmak zorunda kaldı. Koli araca yüklendikten sonra yapacakları hiçbir şey bulunmayan kargo çalışanları, kolileri o şekilde teslim etmek durumda kaldı.

Almanya’nın önemli reklam ajanslarından Jung von Matt tarafından gerçekleştirilen reklam çalışması, gerçekten eşine az rastlanır türden. Zekici kurgulanan çalışma, pek çok reklamcıya örnek olacak türden.

Google Play Müzik iPhone X Güncellemesi Aldı