BlackBerry Priv’e merhaba deyin!

blackberry priv dogrulandi

BlackBerry Venice olarak gündeme gelen cihaz, BlackBerry Priv ismiyle resmi olarak firmanın CEO’su John Chen tarafından doğrulandı. Yeni BlackBerry Priv modelinin teknik özellikleri haberimizde.

blackberry-priv-dogrulandi

İş dünyasının eski lideri BlackBerry, modellerine bir yenisi daha eklendi. Haftalardır BlackBerry Venice olarak gündeme gelen model, resmi olarak BlackBerry’nin CEO’su John Chen tarafından doğrulandı. Kanada’da yapılan etkinlikte resmi olarak duyurulan model BlackBerry Venice olarak değil, BlackBerry Priv olarak piyasaya çıkacak.

Cihazda 5.5 inç büyüklüğünde 1440 x 2560 çözünürlüğe sahip bir ekran yer alıyor. Bu ekranın köşeleri tıpkı Samsung Galaxy S6 edge gibi kıvrımlı. Ayrıca kızaklı bir yapı söz konusu. Ekranı yukarı doğru ittiğinizde ekranın altından tam boy QWERTY klavye çıkıyor. Bu klavye aynı zamanda dokunmatik bir yüzey olarak iş görüyor. Bu yeni klavyenin Google ile birlikte geliştirildiği basına verilen bilgiler arasında.

Performans tarafında işlemcide Qualcomm Snapdragon 808’in kullanıldığını görüyoruz Bu işlemci 6 çekirdekli bir yapıya sahip. 6 çekirdekli bu işlemci, kısa süre sonra duyurulacak olan Nexus 5X modelinde de kullanılacak. Ancak cihazın diğer teknik detaylarına yer verilmedi. Benzer şekilde fiyat ve piyasaya çıkış bilgilerini de henüz bilmiyoruz.

ABD, Android’i inceleme altına aldı