BlackBerry Leap Kanada Dışına Taşınıyor

BlackBerry Leap 1

BlackBerry’nin dokunmatik ekranlı akıllı telefon kategorisindeki yeni denemesi olan BlackBerry Leap, Birleşik Krallık’la başlayarak dünyaya yayılacak.

Bir zamanlar oldukça etkili olduğu akıllı telefon pazarlarındaki etkinliğini son yıllarda kaybeden ve bunun sonucu olarak mali sıkıntılarla boğuşan Kanadalı teknoloji devi BlackBerry, nihayet bu mali sıkıntıları geride bıraktı ve geçtiğimiz aylarda piyasaya sürdüğü telefonlarla akıllı telefon pazarına sağlam bir geri dönüş yaptı. İlk olarak BlackBerry Passport ve Classic’i piyasaya süren firma, geçtiğimiz ay Barselona’da düzenlenen MWC 2015 kapsamında da BlackBerry Leap‘i resmi olarak tanıttı.

BlackBerry_Leap (3)

Genellikle QWERTY klavyeli akıllı telefonlar piyasaya süren BlackBerry’nin dokunmatik ekranlı telefonlar kategorisindeki yeni denemesi olan BlackBerry Leap, geçtiğimiz günlerde Kanada’da piyasaya sürülmüş olsa da diğer pazarlara ne zaman taşınacağı belirsizliğini koruyordu. Ancak BlackBerry bugün yayınladığı açıklamayla konuya açıklık getirdi ve telefonun bu hafta içerisinde Kanada dışında da satışa sunulacağını duyurdu.

BlackBerry Leap‘e Kanada’dan sonra kavuşan ilk ülke, telefonun şimdiden ön siparişte olduğu Birleşik Krallık olacak. Birleşik Krallık’a önümüzdeki günlerde Almanya, Fransa, ABD, Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan ve Hindistan’ın da katılacağı söyleniyor. Açıklanan bu ülkeler dışındaki ülkelerin de BlackBerry Leap’e kavuşmak için zon süre beklemesi gerekmeyeceği tahmin ediliyor.

BlackBerry_Leap (2)

Piyasada 18 Binden Fazla Android Telefon Var