BlackBerry Başkan Yardımcısı Microsoft’a Katıldı

BlackBerry DG 2

Microsoft’un rakip firmalardan çalıştığı isimlere bir yenisi daha eklendi ve BlackBerry başkan yardımcısı Alec Saunders Microsoft’a geçtiğini açıkladı.

Geçtiğimiz yılın başında göreve başlayan yeni CEO’su Satya Nadella önderliğinde köklü bir değişim sürecine giren Amerikalı teknoloji devi Microsoft, bu süreç kapsamında birçok umut vaat eden teknoloji firmasını satın almasının yanı sıra rakip firmalardan öne çıkan isimleri de bünyesine katmayı başardı. Microsoft’a önemli bir çalışanını kaybeden son firma ise Kanadalı telefon üreticisi BlackBery oldu.

BlackBerry_DG (2)

Son yıllarda karşılaştığı mali sorunları yavaş yavaş aşmaya başlayan BlackBerry’nin başkan yardımcıları arasında yer alan Alec Saunders, firmadaki görevinden ayrılarak Microsoft‘a katıldı. Daha önce de 1992 – 2000 yılları arasında Microsoft’ta görev almış olan Saunders, Internet Explorer ve Windows gibi kullanıcı odaklı ürünlerin geliştirilmesinde rol oynamıştı.

Microsoft’ta geçirdiği yılların kendisine önemli şeyler kattığını hatırlatan Alec Saunders, Amerikalı teknoloji devine yeniden katılmadan duyduğu mutluluğu dile getirdi. BlackBerry‘de çalıştığı dönemde Kanada’yı yakından tanıma şansı bulan Saunders’ın Microsoft bünyesinde de Kanada’daki işlere odaklanacağı açıklandı.

The Pirate Bay Sonunda Geri Döndü