Bixby’ı Galaxy S7’de çalıştırdılar!

Samsung’un yeni nesil sesli asistanı Bixby, geçtiğimiz sene satışa sunulan Galaxy S7’de çalıştırıldı. İşte konu hakkındaki detaylar.

29 Mart’ta yeni amiral gemisi modelini tanıtmak için özel bir etkinlik düzenleyen Samsung, bir süredir üzerinde çalıştığı yeni sesli asistanı Bixby’ı da görücüye çıkarmıştı. Bixby, hali hazırda kullanımda olan sesli asistanların ötesinde özellikler vaat ederek kullanıcıları etkilemeyi başarmıştı.

Samsung yeni sesli asistanının hangi modeller için yayınlanacağını açıklamamış olsa da, sızdırılan bilgiler Bixby’ın Galaxy S8’e özel olacağı yönünde. Bilindiği üzere daha önce sızdırılan bazı raporlarda, Bixby’ın geçtiğimiz sene satışa sunulan Galaxy S7 ve S7 Edge için de yayınlanabileceği iddia edilmişti. Fakat Samsung bu konuda biraz çekimser davranıyor. Bu durumun temel nedeni ise, Bixby’ı Galaxy S8’e özel kılarak telefonun satış rakamlarını biraz daha yukarı çekebilmek.

Peki Samsung’un bu stratejisi gerçek anlamda işe yarayabilir mi? Açıkçası bu pek de olası görünmüyor. Çünkü şimdiden Bixby’ı Galaxy S7’de çalıştırmayı başarmış durumdalar.

XDA forumundan Takerhbk isimli bir üye, yaptığı açıklamada Bixby’ı Galaxy S7’de çalıştırdığını açıkladı. Bu durumu yayınladığı kısa bir videoyla da gözler önüne serdi.

Zira Takerhbk’e göre Galaxy S7 üzerinde Bixby çalıştırmak son derece kolay. Tek yapılması gereken Galaxy S7’ye Galaxy S8 launcher yüklemek. Sonrasında ise basit bir APK dosyasıyla Bixby’ı kolaylıkla S7 üzerine kurabiliyoruz. İşte bu kadar kolay.

Tabi ki dip not olarak belirtelim. Bu yöntem şu anda tamamen korsan bir yöntem. Yani bunu kullandığınızda telefonunuz yazılımsal sorunlar da gösterebilir. Dilerseniz söz konusu foruma buradan göz atabilirsiniz.