Bitdefender GravityZone Proaktif Güçlendirme ve Saldırı Yüzeyi Azaltma’yı Tanıttı

GravityZone

 Güvenlik politikalarının ve kontrollerinin tam olarak kullanıcının amaçlanan ayrıcalıkları ve davranışlarıyla eşleştirilmesini sağlayan GravityZone, işletmelerin saldırı yüzeyi geliştikçe proaktif olarak ayarlanmasını sağlıyor.

Güvenlik ekipleri, saldırılar daha gelişmiş ve sık hale geldikçe buna ayak uydurmakta zorlanıyor. Bu zorluk, reaktif tespit ve müdahaleye aşırı güvenen ve saldırı yüzeylerini, maruz kalma yönetimini ve uç nokta güvenlik çözümlerini genişletmek için ‘herkese uyan tek bir yaklaşım’ kullanan mevcut güvenlik modelleri ve endüstri odağı ile daha da artıyor.

Global siber güvenlik lideri Bitdefender, alışılagelmiş siber güvenlik önlemlerinden doğan sorunların önüne geçmek için siber güvenlik alanında devrim niteliğinde olan PHASR’ı tanıttı. Bitdefender’ın amiral gemisi Bitdefender GravityZone’a entegre edilen PHASR, veri erişim hakları, uygulama kullanımı ve güvenlik izinleri gibi kritik alanları ele alan gruplar arasında, davranış normları oluşturmak için tescilli AI algoritmaları uyguluyor.

GravityZone

Siber Saldırıları Gerçekleşmeden Tespit Ediyor

İşletmeleri etkileyebilecek güvenlik açıklarını ve potansiyel saldırı vektörlerini kapsamlı bir şekilde değerlendiren PHASR, güvenlik önlemlerinin her zaman iş hedefleriyle uyumlu kalmasını sağlamak için tehditler ve kullanıcı rolleri geliştikçe sorunsuz bir şekilde uyum sağlıyor. Örneğin, bir kullanıcının sorumlulukları değişirse veya yeni bir saldırı tekniği ortaya çıkarsa, GravityZone PHASR korumayı sürdürmek için otomatik olarak politika ayarlamaları öneriyor. Bu proaktif yaklaşım, kurumların değişken saldırı yüzeylerini önemli ölçüde azaltmalarını sağlıyor.

GravityZone

GravityZone PHASR’ın Sağladığı 3 Temel Fayda

 

1. Her İşletmeye Özel Dinamik Güvenlik Kontrolleri: GravityZone uç nokta güvenliği ve risk analitiği ile entegre hareket eden GravityZone PHASR, kullanıcı davranışlarını iş türü, endüstri ve coğrafya gibi etkenlere göre analiz ederek, bilinen tehdit risklerine ve saldırılara karşı işletmelere stratejik bir plan sunar. Bu, her şirkete özgü optimum saldırı yüzeyi yapılandırmasını belirleyerek operasyonel verimlilikten ödün vermeden riskleri en aza indirir.

 

2. Proaktif Önleme ve Ortam Sağlamlaştırmaya Temel Geçiş: GravityZone PHASR, olası bir saldırıyı gerçekleşmeden önce tespit eder ve kapatır. Böylece işletmeler, geleneksel reaktif tespit yaklaşımından, öncü bir proaktif önleme modeline geçiş sağlar. Kullanıcı gruplarına, uç noktalara ve ağa bağlı herhangi bir üçüncü tarafa özgü güvenlik sağlamlaştırması sunan PHASR güvenlik ekiplerinin, şüpheli bir kullanıcıyı veya uygulamayı tek tıklamayla engelleme de dahil olmak üzere alınması gereken eylemleri önerir.

 

3. Mevcut Güvenlik Yatırımlarını Optimize Etme: GravityZone PHASR, tedarik zinciri saldırıları, kurum içinde oluşabilecek tehditler, birleşme ve satın almalar ve daha fazlası ile ilişkili olan tehditler için genel riski azaltmada en büyük etkiye sahip politika değişikliklerini belirleyerek ve uygulayarak bir kuruluşun mevcut güvenlik yatırımlarını en üst düzeye çıkarır.

Oppo Find X8 Hem Daha Büyük Batarya Hem Daha İnce Tasarım Sunacak