Bitcoin, haftanın ikinci işlem gününe yatay başladı

Bitcoin

Hafta sonu Arjantin seçimlerinin etkisiyle haftayı pozitif kapatarak üst üste 5 haftalık bir yükseliş serisi yakalayan Bitcoin , dün de haftanın ilk işlem gününü bir miktar pozitif kapattı.

37.000$’ın üzerindeki seyrini sürdüren Bitcoin para sabah saatlerinde 37.300$ civarından alıcı buluyor. Ethereum da benzer şekilde 2000$’ın üzerindeki seyrini korurken şu sıralar Bitcoin 2007$ seviyesinde fiyatlanıyor. Altcoinlerde ise genel olarak yatay-pozitif bir görünüm söz konusu. Piyasanın genel değeri 1,42 trilyon dolar değerinde bulunurken günlük hacimlerde ise son dönemlerdeki ortalama olan 40-50 milyar dolar seviyelerine dönüş gerçekleşti.

Bitcoin için fiyat artışı

Dün piyasa iki önemli borsa haberi ile hareketlendi. İlk olarak ABD ile Binance borsası arasında bir süredir devam eden davanın bitirilmesi konusunda ABD’nin Binance’den 4 milyar dolarlık bir ceza istediği haberleri yayıldı. Bloomberg’in ortaya koyduğu iddiaya göre ABD ile Binance CEO’su Changpeng Zhao’yla (CZ) borsaya yönelik kara para aklama, banka dolandırıcılığı ve yaptırım ihlallerine ilişkin soruşturmayı çözüme kavuşturacak bir anlaşmaya yönelik görüşmeler sürüyor.

Piyasanın bu gelişmeye tepkisi anlık olarak bir miktar negatif olsa da daha sonra yatay bir seyre bürünerek kayıplarını geri aldı. Eğer bu iddialar kuvvetlenir ve resmi kaynaklardan da yayılır hale gelirse piyasanın üzerinde daha önemli bir baskı yaratabilir. Miktar konusunda bir kesinlik sağlanmasa da Binance borsasının faaliyetlerini devam ettirmek amacıyla muhtemelen 4 milyar dolar veya benzeri bir parayı ABD’ye ödeyeceği de piyasa analistleri tarafından tahmin ediliyor.

İlk Bitcoin trilyoneri

Ek olarak bir başka borsa gelişmesi de SEC ile Kraken borsası arasında yaşandı. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu SEC, kripto para borsalarını zorlamaya ve hedef almaya devam ediyor. SEC, dün borsanın kayıtsız menkul kıymet borsası ve aracı kurum olarak faaliyet gösterdiğini iddia ederek Kraken’e dava açtı. Açılan davada ADA, ALGO, ATOM, FIL, FLOW, ICP, MANA, MATIC, NEAR, OMG ve SOL adı geçen kripto paralar olarak öne çıkıyor. Negatif haberlerin yaygın olmasına rağmen piyasanın güçlü duruşu ise bu noktada kıymetli. Her ne kadar negatif bir haber gibi dursa da ABD ile Binance borsası arasındaki gerilimin sona ermesi adına Binance’in bir miktar ceza ödemesi bir nevi olayın tatlıya bağlanması olarak yorumlanabilir.

Wolverine hakkında yeni bilgiler sızdı