Bir varmış bir yokmuş: Windows Phone

Bir varmış bir yokmuş Windows Phone

Windows Phone için böyle bir Başlık kullanmamızın bir sebebi var; çünkü Windows Phone’u artık göremeyeceksiniz.

Şaka yaptığımızı düşünebilirsiniz; ama anlattıklarımız tamamen gerçek. Konuyla ilgili bilgileri WindowsCentral sitesinden aldık.

Sitede yer alan bilgilere göre Lumia 650, son Lumia olacakmış. Bundan böyle Microsoft, herhangi bir Lumia modeli çıkarmayacakmış.

Microsoft, bundan böyle yola Surface Phone’la devam edecek. Bilindiği üzere ne Lumi’lar ne de Windows Phone’ların hiçbiri exe komutunu desteklemiyor.

Exe’yi desteklemeyen bu Telefonlara: “RT” telefon deniliyor. Zaten satışlarda umduğunu bulamayan Microsoft, açılan Makas farkını, exe’yi destekleyen Surface Phone’lar ile kapatacak.

Bu Telefonlarla ile her türlü Oyunu, Uygulamayı rahatlıkla çalıştırabilirsiniz. Güncel Fifa 16’yı Telefona kurabileceğiniz gibi DosBox yardımıyla Fifa 96 bile oynayabilirsiniz.

Öte yandan bu Telefonlarda Continuum desteği de yer alacak. Yeni model Surface Phone’lar tabiri caizse Taşınabilir Cihaz modasını gerçek anlamda Taşınabilir Bilgisayara çevirecek.

Öte yandan bu Teknoloji sayesinde çoğu Kamu ve Özel Kuruluşlar da Personellerine; Surface Phone’u verebilir.

Sizi bilmeyiz; ama Surface Phone’un bizleri fazlasıyla heyecanlandırdığını söyleyebiliriz. Konuyla ilgili yeni bilgiler edindikçe bunları sizlerle paylaşıyor olacağız.

Yeni Batman Arkham Knight DLC’si PC’de!