Bir Rekor da Xbox One’dan

Yeni Nesil konsollar çıkalı daha kısa bir süre geçmesine rağmen öylesine büyük satış rakamlarına ulaştılar ki iki taraftan da her an yeni rekor haberleri geliyor.Sıra Xbox One’da.

Microsoft’un yapmış olduğu yeni açıklamaya göre Xbox One, satışa çıktığı ilk 18 günlük sürede 2 milyon satış rakamını aşmayı başarmış. Belirtilene göre günlük ortalama 111 bin 111 adet Xbox One satılırken, şirketten yapılan açıklamaya göre bu rakam aynı zamanda bir rekor anlamına da geliyor.

xboxone

Öte yandan Xbox One’ın en büyük rakibi Playstation 4’ün ise 2 milyon satış rakamını yaklaşık 2 hafta içerisinde geçtiği açıklanmıştı. Şimdilik iki oyun konsolu için de işler yolunda gibi gözüküyor. Australia’s Financial Review sitesinin yaptığı resmi açıklamaya göre Xbox One ülkenin en hızlı satan konsolu ünvanını elde etti. İlk üç gün içerisinde yaklaşık 66.000 adet ürün satılmasının ardından, 2006 yılında çıkış yapan Nintendo Wii’nin rekoruda egale edilmiş oldu. Nintendo ise malesef WiiU ile bu rakamların yanına bile yaklaşamadığı ayrıca not düşüldü.Bakalım konsolların bu iyi satışları daha ne kadar devam edecek?