Bill Gates biraya yatırım yaptı

Bill Gates biraya yatırım yaptı

Bill Gates biraya ciddi miktarda yatırım yaptı. İşte konuyla ilgili tüm detaylar.

Bill Gates, dünyanın en büyük ikinci bira üreticisinin hakim hissedarı olan Heineken Holding NV’nin azınlık hissesini yaklaşık 902 milyon dolara satın aldı. Hollandalı düzenleyici AFM tarafından yapılan bir dosyaya göre Microsoft’un kurucusu ve hayırsever, geçen hafta Heineken Holding’in %3,8’ini aldı. Bireysel sıfatıyla Heineken Holding’te 6,65 milyon hisse ve Bill & Melinda Gates Foundation Trust aracılığıyla 4,18 milyon hisse daha satın aldı.

Bill Gates biraya yatırım yaptı

Bloomberg hesaplamalarına göre hisselerin değeri 848,2 milyon € (902 milyon $), 17 Şubat kapanış hisse fiyatı değerinde.
Bill Gates daha önce bira içicisi olmadığını söylemişti ancak bu yatırımı ile şaşırttı. Heineken Holding, Amstel, Moretti ve Sol’un yanı sıra aynı adı taşıyan biranın üreticisi olan Heineken NV’nin %50’sini kontrol ediyor. Biraya ciddi yatırımda bulunan Gates şu anda ciddi bir hisseye sahip.

Heineken ise bira severler arasında oldukça popüler bir marka ve fazlasıyla da içeni var. Bu kapsamda kendisi içmese dahi bir gelecek görmüş olabilen Gates ciddi bir hisse satın aldı. Bill & Melinda Gates Foundation Trust vakfı ayrıca Hollandalı çevrimiçi bakkal Picnic BV’ye yatırım yaptı ve Hollandalı gübre üreticisi OCI NV’de %1,34 hisseye sahip. Konuyla ilgili olarak soru sormak isteyenlere ise Heineken ve Bill & Melinda Gates Vakfı,  hemen yanıt vermedi. Daha fazla detay yakında gelebilir.

iPhone’da klasörlerin arka planını değiştirebilirsiniz